Izbornik
heeader image

Osnovana lokalna akcijska grupa „Srijem“

  • 08. prosinca 2010.
  • Gospodarstvo

Danas je u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru, na osnovu Sporazuma o suglasnosti za uspostavu lokalnog partnerstva, osnovana Lokalna akcijska grupa „Srijem", na kojoj je nazočio zamjenik župana Željko Cirba.

U okviru IPARD programa Republike Hrvatske, a na temelju dugogodišnje uspješne suradnje, LAG su osnovali: gradovi Vinkovci i Ilok, te općine Stari Jankovci, Bodgdanovci, Nuštar, Negoslavci, Lovas, Tovarnik, Tompojevci i Tordinci.

Inicijativna skupština usvojila je Statut novoformirane Udruge i imenovala ukupno 50 članova Skupštine LAG-a, njegov Upravni i Nadzorni odbor.

Novoizabrani predsjednik Tomislav Panenić istaknuo je kako je LAG, suvremeni oblik povezivanja radi zajedničkog planiranja i ostvarivanja razvojnih projekata ruralnih sredina, uključuje sve značajnije društvene, gospodarske i političke organizacije i institucije te definira zajedničke potrebe svih stanovnika s područja naših jedinica lokalne samouprave te je dodao da će ovo povezivanje učvrstiti i proširiti suradnju koja se na našem području uspješno odvijala u proteklom vremenu te pokrenuti nove zajedničke inicijative u svrhu ruralnog razvoja.

Na ovom inicijativnom skupu nazočili su i  predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d. mr.sc. Dijana Katica sa suradnicima te Ivan Ciprijan i Tihomir Landeka, viši stručni savjetnici za LEADER pristup i ruralnu mrežu, odnosno marketing u poljoprivredi, pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
Sudionicima je, ujedno, od strane predstavnika Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, predstavljena mjera 302 IPARD programa – Razvoj i diverzifikaija ruralnih gospodarskih aktivnosti.

Ispis
Vrh