Izbornik
heeader image

Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine

  • 23. travnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (1).jpg
Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (1).jpg
fullscreen Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (2).jpg
Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (2).jpg
fullscreen Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (3).jpg
Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (3).jpg
fullscreen Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (4).jpg
Općina Babina Greda obilježila svoj Dan Općine (4).jpg

Svečanost obilježavanja Dana Općine Babina Greda započela je polaganjem vijenaca kod Križa na mjesnom groblju za sve koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine.

Potom je nastavljena u Hrvatskom domu kulture prigodnim programom uz dodjelu priznanja i zahvalnica onima koji su dali svoj doprinos u razvitku općine.

Svima nazočnima se prigodnim riječima obratio izaslanik Predsjednika Vlade RH i župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, te čestitao Dan općine.

Kako je istaknuto na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, najviše se radilo na pokretanju nove veće investicije a to je otvaranje radova na izgradnji tvornice autodijelova. Vrijednost investicije je 5,5 milijuna eura i u konačnici bi trebala donijeti nove tehnologije u Babinu Gredu. Upošljavalo bi sto djelatnika, 50 posto muške populacija, a 50 posto ženske. Tu i investicija i ugovor koji je potpisan o izgradnji Dječjeg vrtića, a sredstva su iz Europskih fondova oko 8,8 milijuna kuna, gdje je iz Fonda za tu namjenu 7,5 milijuna kuna.

Navedena je gradnja platoa ispred doma DVD-a, izgradnja rasvjete na nogometnom igralištu, obnova čitaonice u kojoj djeluje Čitaoničko društvo ”Hrvatska Seljačka sloga” a koja ove godine slavi 100 godina. Investicija je vrijedna oko 480 tisuća kuna za obnovu njihovih prostorija. Upravo je završena nova zgrada Općine Babine Greda, koja je moderno uređena, a vrijednost investicije je 4 milijuna kuna.

Ono što je posebno naveo načelnik Krnić, kako mu je drago, što će uz pomoć vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i Županijske skupštine, naselje Kladavac konačno dobiti primjerenu cestu, te će se spojiti cesta Babina Greda – Prkovci, što će Babinu Gredu unaprijediti u prometnom smislu.

Nakon toga je svečano obilježen završetak radova energetske obnove Hrvatske seljačke čitaonice u Babinoj Gredi a zatim je svečano otvorena i nova upravna zgrada Općine.

Ispis