Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Okrugli stol „Project Europe 2030“

  • 05. studenog 2010.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Okrugli stol „Project Europe 2030“ Okrugli stol „Project Europe 2030“
Okrugli stol „Project Europe 2030“

Jučer je u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija održan Okrugli stol „Project Europe 2030“.

Na Okruglom stolu, predstavljeno je izvješće „Project Europe 2030“, koje je u svibnju podneseno predsjedniku Europskog vijeća, Hermanu Van Rompuyu. Izvješće ima za cilj pomoći institucijama Europske unije u djelotvornijem predviđanju i nošenju s izazovima u dugoročnom razdoblju do 2030. godine.

Okruglim stolom, organiziranim u sklopu Komunikacijske strategije Vlade Republike Hrvatske za informiranje javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, moderirao je državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković, koji je podsjetio na strateške dokumente koje Hrvatska usklađuje u okviru europskih i strateških planova te pozdravio predstavljanje prikaza glavnih europskih i globalnih trendova u sljedećem dugoročnom razdoblju.

Središnje izlaganje na Okruglom stolu održao je dr. Rainer Münz, prezentirajući rezultate gospodarskih istraživanja u svjetskim razmjerima, kao i preporuke Reflection Groupa izrađene za Izvješće te skupine.

Više od sto predstavnika tijela državne uprave, akademske zajednice, diplomatskog zbora, sindikata i medija nazočilo je Okruglom stolu dok je ispred Vukovarsko-srijemske županije na Okruglom stolu  prisustvovala Gabrijela Žalac, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj.

Ispis
Vrh