Izbornik
heeader image

Održano natjecanje Mladeži Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci

  • 12. ožujka 2011.
  • Obrazovanje
fullscreen  Održano natjecanje Mladeži Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci
Održano natjecanje Mladeži Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci

U Vinkovcima je  danas u hotelu ''Admiral''održano natjecanje Mladeži Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci iz znanja i vještina iz zdravstvenih djelatnosti, pružanja prve pomoći, povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i međunarodnog humanitarnog prava, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta.

Natjecanje je svečano otvorio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

- „Zahvaljujem na velikoj podršci Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, podršci ravnatelja škola, velikom angažmanu mentora školskih ekipa i zainteresiranosti mladih“–istaknula je  potpredsjednica GDCK Vinkovci Lucija Brešćanski, dodajući kako je ovo natjecanje već desetu godinu zaredom najmasovnije u Hrvatskoj.

Na natjecanju je sudjelovalo čak 27 ekipa, odnosno 20 osnovnih i 7 srednjih škola, a zajedno sa sucima, šminkerima, manekenima i članovima radne ekipe, oko plemenitih ideja Crvenog križa bilo je okupljeno preko 240 mladih osoba.

Osvajačima prva tri mjesta u kategoriji osnovnih i srednjih škola ravnatelj Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Zvonko Domaćinović uručio je pehare, priznanja i vrijedne knjige.

Osvajači prva tri mjesta u obje kategorije imati će priliku sudjelovati na Svjetskom skupu Mladeži Crvenog križa u Solferinu u lipnju ove godine.

Ispis
Vrh