Izbornik
heeader image

Održani XI. Stanarski susreti

  • 01. rujna 2013.
  • Obrazovanje, Turizam i kultura

Udruga za promicanje i očuvanje šokačke baštine "Šokadija" iz Babine Grede organizirala je danas 11. po redu  kulturnu manifestaciju „Stanarski susreti“ na OPG-u Zadruge Salić u Babinoj Gredi.

Cilj održavanja manifestacije je očuvanje stanova, starih običaja, načina života, starih dječjih igara, narodnih jela i šokačkog govora. Kroz natjecanje stanara, stanarica i djece te kroz discipline koje su radnog i zabavnog karaktera, vraćamo se u blisku prošlost stanarskog življenja.

Ove godine je u sklopu manifestacije prezentirano tridesetak natjecateljskih disciplina u kategorijama: kuharica, čobanica, čobana i stanara.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravio pročelnik Upravnoga odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj gospodin Andrija Matić, koji je u svom govoru naglasio važnost sela i seoskoga prostora te izrekao nadu da ćemo biti dovoljno sposobni i odgovorni da iskoristimo mogućnosti koje su najavljene u Programu ruralnoga razvoja RH za programsko razdoblje 2014. – 2020. Babogredci svjedoče da vole, hoće i mogu pa je prilika i da budu među najuspješnijima.

Ispis
Vrh