Izbornik
heeader image

Održani 3. Bosutski dani

  • 04. srpnja 2013.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održani 3. Bosutski dani
Održani 3. Bosutski dani

U organizaciji Općine Andrijaševci od 28.6. – 30.6.2013. održani su 3. Bosutski dani - Dani Rokovaca i Andrijaševaca, koji su obuhvatili niz kulturno-sportskih te zabavnih događanja.

Program je započeo u petak polaganjem vijenaca za sve poginule branitelje kod Memorijalnog križa u Rokovcima, gdje je, u ime župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, vijenac položio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje i šport Grgo Krajina, te je nazočio i svetoj misi zadužnici za sve poginule i nestale branitelje u crkvi sv. Roka u Rokovcima.

Nakon toga uslijedio je prigodni program, pa je tako održano predstavljanje knjige „109.brigada i sjećanje na dane osnutka ove vinkovačke brigade, zatim zbirke pjesama Đure Smolčića „Životok“ a potom i Fišijada, i to natjecateljskog karaktera, koju je organiziralo ŠRD Karas, a najbolji skuhani fiš napravio je Domagoj Sabadoš iz Andrijaševaca.

Sutradan, u subotu, predstavljena je izložba slika autora iz Rokovaca i Andrijaševaca te izložba starih fotografija koju je pripremio Marko Božić u Domu udruga, kao i knjiga Tatjane Kurolt „Ne bi bila“, a potom je održan kulturno-umjetnički program KUD-a  Slavka Jankovića i gostiju, te koncert Tamburaškog sastava „Čežnja“.

U nedjelju, održana je izložba rukotvorina Udruge žena Općine Andrijaševci, te predstavljanje Konjogojske udruge „Sokol“ iz Rokovaca-Andrijaševaca.

Sva tri dana bila su bogata i brojnim sportskim događanjima, od nogometnog i teniskog turnira, biciklijada, a na Utrci čamaca, u nedjelju, nazočio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Načelnik općine Damir Dekanić izrazio je želju da Bosutski dani prerastu u tradicionalnu manifestaciju, te je izjavio:

- „Turistički potencijal Bosutskih dana je velik. Puno ljudi se odazvalo, i osjeća se pozitivna atmosfera. Nekad je selo puno više živjelo uz Bosut – lovila se riba, ovdje smo se kupali, klizali smo se na Bosutu, nekad su se za vrijeme žestokih zima po Bosutu vozila seljačka kola, dakle u novije vrijeme malo smo se od te naše rijeke odmaknuli. Naša je ideja da se vratimo ovoj rijeci koja teče cijelom dužinom ovog mjesta.“

Ispis
Vrh