Izbornik
heeader image

Održane radionice na temu - Strategija razvoja turizma Vukovarsko-srijemske županije 2014-2020.

  • 29. siječnja 2014.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održane radionice na temu - Strategija razvoja turizma Vukovarsko-srijemske županije 2014-2020.
Održane radionice na temu - Strategija razvoja turizma Vukovarsko-srijemske županije 2014-2020.
cibalia.info

Sa ciljem određivanja smjernica razvoja turizma do 2020. godine u Vukovaru su održane radionice na kojima se raspravljalo o Strategiji razvoja turizma na području Vukovarsko-srijemske županiji.

Na radionici su prisustvovali Božo Galić župan Vukovarsko-srijemske županije, njegov zamjenik Željko Cirba, Marijan Pavliček, pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu te Zdenko Tomičić direktor  tvrtke za poslovno savjetovanje Adria Bonus d.o.o iz Poreča koja je angažirana za izradu Strategiju razvoja turizma  Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2014.-2020.

Zdenko Tomičić predstavio je osnovne smjernice za razvoj turizma na području VSŽ te je istaknuo kako su zahtjevi i potrebe današnjih turista različiti od onih prije nekoliko godina jer su turisti danas pokretljiviji, žele aktivan odmor u kombinaciji s autohtonim delicijama i kulturnom baštinom i tradicijom kraja u kojem borave.  

Marijan Pavliček, naglasio je važnost kvalitetnog izrađivanja Strategije, na temelju koje bi se bolje iskoristila sredstva iz Europskih fondova, što bi rezultiralo još boljem razvoju turizma na području Županije. Također je rekao kako bi Strategija trebala biti dovršena do kraja veljače nakon čega će ići  na usvajanje u županijsku Skupštinu.

Na održanoj radionici JLS, Turističke zajednice te ostali subjekti u turizmu imali priliku iznijeti  svoja razmišljanja i prijedloge  kako bi u konačnici nacrt Strategije bio što bolji te bi dao smjernice za razvoja cijele naše županije, te osnovu za pripremanje i provedbu projekata vezanih za turizam.

Ispis
Vrh