Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana zdravstvena tribina „Zdravstvena njega u palijativnoj skrbi - iskustva iz SAD-a“

  • 02. travnja 2016.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara u organizaciji Doma zdravlja Vukovar i palijativnog tima LIP-a u Vukovaru u prostorima pastoralnog centra Sv. Bono održana je tribina „Zdravstvena njega u palijativnoj skrbi - iskustva iz SAD-a“. Suorganizator tribine bila je Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

Gost predavač bila je mr.sc. Marilyn Graves, medicinska sestra iz SAD-a s tridesetogodišnjim međunarodnim iskustvom u edukaciji, treningu i kliničkim istraživanjima temeljenim na dokazima u području palijativne skrbi. U sklopu radnog dijela programa osim gošće iz SAD-a gosti su bili i predstavnici Opće bolnice Koprivnica „Tomislav Bardek“ koji su predstavili primjer dobre prakse palijativne skrbi u Općoj bolnici u Koprivnici. Tribini je prisustvovalo preko 80 zdravstvenih profesionalaca koji su došli poslušati i razmijeniti iskustva sa gđom. Marilyn iz SAD-a.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije tribini je prisustvovala Dragana Leko, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo.

 Gosti iz palijativnog tima LIP-a zajedno sa gošćom iz SAD-a te gostima iz Koprivnice i Našica tijekom svog boravka u Vukovaru posjetili su Muzej sjećanja „Vukovarska bolnica 1991“ gdje su im domaćini bili ravnateljica ratne bolnice mr.sc. Vesna Bosanac, glavna medicinska sestra tijekom ratnih događanja u Vukovaru Binazija Kolesar, bacc.med.techn., te današnja glavna medicinska sestra Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Agneza Aleksijević, mag.med.tech.

Također su posjetili „Vodotoranj“ simbol ratnog razaranja grada Vukovara, te Muzej vučedolske kulture.

 

Ispis
Vrh