Izbornik
heeader image

Održana zajednička sjednica Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko – srijemske županije

  • 29. lipnja 2010.
  • Ostalo

Danas je održana zajednička sjednica Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko – srijemske županije.

Na sjednici je Josip Kel, predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina VSŽ, govorio o praćenju pripadnika i pripadnica nacionalnih manjina u medijima te se osvrnio na programske emisije u medijima na području Vukovarsko – srijemske županije i istaknuo dobru suradnju.

Gordana Vučić, PU Vukovarsko – srijemska upoznala je nazočne o zakonskoj regulativi, načinima i mogućnostima izdavanja dokumenata na jeziku i pismu nacionalnih manjina.

Izvješće sa Međunarodne konferencija – Ljudska prava žena - Razvoj na međunarodnoj i nacionalnoj razini 30 godina nakon usvajanja UN-ove Konvencije o ukidanju svih oblika diskriminacije nad ženama izvjestila je mr.sc. Ivana Ćurković, tajnica Koordinacije i Povjerenstva, te je istaknula kako je u Republici Hrvatskoj postignut velik napredak u zakonodavnom i institucionalnom smislu, ali unatoč tome još uvijek postoje kritična područja koja zahtijevaju koordiniranu akciju usmjerenu uspostavljanju stvarne ravnopravnosti žena i muškaraca.

Marija Molnar, predsjednica Udruga žena Vukovar govorila je o rezulatima istraživanja Udruge žena Vukovar – Nasilje u partnerskim vezama. Istraživanje je provedeno krajem 2009. godine na području Grada Vukovara. Rezultati istraživanja bit će publicirani i osnova za daljnje projektne prijedloge.

Ispis
Vrh