Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana tiskovna konferencija u dvorištu zgrade Vukovarsko-srijemske županije: nema zaraženih

  • 23. ožujka 2020.
fullscreen Tiskovna konferencija u dvorištu zgrade VSŽ (1).jpg Tiskovna konferencija u dvorištu zgrade VSŽ (1).jpg
Tiskovna konferencija u dvorištu zgrade VSŽ (1).jpg
fullscreen Tiskovna konferencija u dvorištu zgrade VSŽ (2).jpg Tiskovna konferencija u dvorištu zgrade VSŽ (2).jpg
Tiskovna konferencija u dvorištu zgrade VSŽ (2).jpg

"Poštovani mediji, poštovani stanovnici naše županije! Hvala Bogu u našoj Županiji još uvijek nema zaraženih. Situacija je jako teška al teško je bilo i u Domovinskom ratu, u poplavi i u migrantskoj krizi. Sve smo pobijedili domoljubljem, razumom i zajedništvom. Mladost je davala živote za Hrvatsku, nosili su krunicu oko vrata i velikim srcem išli na bojište! Danas svoje domoljublje i ljubav prema svojoj Hrvatskoj pokazuju ostankom u svom domu s krunicom u ruci jer to je najveća pomoć i zahvala nacionalnom stožeru i medicinskom osoblju koji se nadljudskom snagom bore za spas naših života! Hvala im svima!

Hvala i mom stožeru koji odgovorno obavlja svoj posao i izvršava naredbe i upute nacionalnog stožera, hvala svim gradskim i općinski stožerima na suradnji i zajedništvu.

Posebno hvala vama medijima što informirate javnosti i odlično obavljate svoj posao!“- rekao je župan Božo Galić na današnjoj konferenciji za medije u dvorištu Palače Srijem u Vukovaru.

Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić naveo je kako je najvažnije da prava informacija dođe u pravo vrijeme, da bude točna, jer važno je kako će se građani na terenu ponašati u ovoj situaciji.

„Jučer je testirano 9 osoba na prostoru naše županije i svi su bili negativni. Znači do sada je 47 osoba testirano i svi su negativni. Pozitivnih osoba u našoj županiji, do ovog trenutka – nema! U samoj izolaciji je 912 osoba i ta brojka varira. Jutros smo imali veliki pritisak vozača kamiona, 35 osoba bilo u karanteni. Velika je brojka ali smo izdržali i uspjeli sve kamione posložiti i smjestiti ljude u izolirani prostor, što znači svatko je imao svoju sobu. Posao smo korektno odradili prema njima i time zaštitili građane.

Ono što se pojavljuje iz dana u dan a to je kršenje samoizolacije. Naime, imali smo puno dojava, ali samo 8 osoba bilo zatečeno u kršenju samoizolacije.

Možemo kao poruku poslati svima: još više se trebamo uozbiljiti i još ozbiljnije shvatiti situaciju u kojoj se nalazimo. Mi smo svoj posao radili jako dobro u zaštiti građana.

Imali smo jučer pritisak s dolaskom građana grada Zagreba u našu županiju. Kontaktirali smo i s ostalim slavonskim županijama koji također imaju sličnu situaciju. Šaljemo apel, kako našim građanima tako i onima koji su došli, neka se ponašaju u skladu s pravilima koja smo uveli. Ozbiljno treba shvatiti situaciju, ostati u svojim kućama, i bilo što je potrebno neka jave u našu ustanovu pa će se pomoći u rješavanju problema.

Neke osobe su došle iz drugih županija u našu županiju, a bile su u samoizolaciji te su se javile i to smo mogli riješiti.

Moram istaknuti kako danas čekamo Odluku od nacionalnog Stožera vezano za kretanje građana. Kada stigne ta Odluka o njoj ćemo izvijestiti javnost.“ – izjavio je načelnik Kelić.

Ispis
Vrh