Izbornik
heeader image

Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci

  • 05. svibnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (1).jpg
Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (1).jpg
fullscreen Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (2).jpg
Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (2).jpg
fullscreen Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (3).jpg
Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (3).jpg
fullscreen Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (4).jpg
Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (4).jpg
fullscreen Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (5).jpg
Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Bogdanovci (5).jpg

Na početku programa obilježavanja Dana Općine Bogdanovci, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja, te je vijenac položilo i svijeću zapalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske skupštine Draženom Milinkovićem i zamjenikom župana Damirom Barnom.

Nakon polaganje vijenaca uslijedila je svečana sjednica u Hrvatskom domu Bogdanovcima.

Na svečanoj sjednici nazočili sumsaborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, zamjenik župana Damir Barna, savjetnik župana za branitelje Marinko Beljo, izaslanici ministarstva obrane, hrvatskih branitelja, regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ravnatelj Javne ustanove MCDR-a Vukovar te zamjenici gradonačenika i načelnici Vukovarsko-srijemske županije i drugi uzvanici.

Predsjednik Općinskig vijeća Općine Bogdanovci Juraj Mihajlović na početku sjednice pozdravio je sve nazočne te je istaknuo rad vijeća i zašto je 05. svibnja izabran kao dan Općine Bogdanovci.

Kako je rečeno, toga dana 05. svibnja 1991. godine nenaoružani mještani Bogdanovaca zaustavili su kolonu tenkova JNA i time ispisali povijest Republike Hrvatske i početak obrane bivše općine Vukovar".

Načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun pozdravio je sve prisutne goste te se zahvalio na njihovoj nazočnosti i spomenuo što je sve učinjeno u općini tijekom 2018-te godine.

Unatoč, kako je rečeno, pozitivnim pomacima rada Općine, istaknuti su projekti ali i ustrajan rad koji je potreban kako bi se projekti realizirali, na dobrobiti mještana Općine.

Svima nazočnima obratio se zamjenik Barna, i zahvalio se na pozivu a potom je pozvao načelnika i njegove djelatnike na daljnje zalaganje uz otvorena vrata županije, u svrhu pomoći i realizaciji projekata te je posebno istaknuo riješavanje problematike sigurnosti prometa izgradnjom kružnog toka, i kako je rekao, zajednički se može ostvariti puno toga.

Potom su podijeljene zahvalnice svima koji su dali svoj doprinis u radu ili su sudjelovali u obilježavanju Dana Općine Bogdanovci.

Ispis
Vrh