Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana sjednica tima za kontrolu provedbe Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga iz područja socijalne skrbi

  • 19. travnja 2020.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Sjednica tima za kontrolu provedbe Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemija Sjednica tima za kontrolu provedbe Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemija
Sjednica tima za kontrolu provedbe Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemija

Sukladno Odluci o nužnoj mjeri pojačane kontrole za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga iz područja socijalne skrbi (NN 47/20) Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 18. travnja 2020. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije donio je Odluku o osnivanju i imenovanju članova tima za kontrolu provedbe Uputa za spriječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga iz područja socijalne skrbi, Verzija 5.

Za voditelja tima imenovan je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr.sc. Darko Dimić.

U velikoj županijskoj vijećnici održana je prva sjednica tima za kontrolu provedbe Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga iz područja socijalne skrbi, na kojoj je usvojen plan rada tima za kontrolu provedbe Uputa.

Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima i zadaćama tima za kontrolu provedbe Uputa, te je u dogovoru sa epidemiolozima dogovoreno da će se kontrola na terenu obavljati bez ulaska članova tima u objekte, da svi članovi tima moraju nositi zaštitnu opremu i svakako poštivati održavanje socijalne distance, kako bi se ispoštivale sve zadaće Odluke stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ali i zadržala povoljna situacija sa stanjem u domovima za starije i neoćne osobe na području Vukovarsko-srijesmke županije obzirom da nemamo ni jednog korisnika ni djelatnika oboljelog od virusa COVID-19. Također, dogovoreno je da će se svim domovima i ustanova pružateljima socijalnih usluga uputiti jedan upitnik, te će se nakon što se podaci objedine složiti lista prioriteta za odlazak u kontrolu.

Ispis
Vrh