Izbornik
heeader image

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije

  • 24. travnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Sjednica Stožera CZ VSŽ
Sjednica Stožera CZ VSŽ

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, održana je danas sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Zdravka Kelića.

U uvodnom dijelu sjednice raspravljalo se o radu stožera u proteklih 6 mjeseci gdje su članovi stožera podnijeli izvješća svatko iz svog područja djelovanja.

Poseban osvrt stavljen je na obilježavanje međunarodnog i nacionalnog dana civilne zaštite koji je ove godine održan u Vukovaru, postrojavanjem taktičko-tehničkog zbora ljudstva i opreme sustava civilne zaštite.

U proteklom razdoblju održan je niz sastanaka informativno-edukacijskog karaktera s predstavnicima stožera civilne zaštite susjednih županija na kojima su sudjelovali načelnik stožera civlne zaštite Zdravko Kelić i tajnik stožera civilne zaštite Ivan Kubiček.

Načelnik stožera Zdravko Kelić okupljene članove stožera izvijestio je i o aktivnostima vezanim uz rješavanje središnjeg skladišnog prostora opreme civilne zaštite u Vinkovcima te o jednoglasnom usvajanju planskih dokumenata na sjednici Županijske skupštine, vezanih uz Analizu stanja sustava civilne zaštite u 2018. godini i Planu razvoja civilne zaštite u 2019. godini sa financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Na sjednici stožera civilne zaštite raspravljalo se i o  predstojećoj protupožarnoj sezoni.

O planskim i preventivnim aktivnostima nazočne članove izvijestio je Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić. U nastavku sjednice riječi je bilo i o prigodnom obilježavanju pete obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini.

Središnje obilježavanje održati će 17. svibnja 2019. godine u Gunji, na dan pucanja nasipa u Rajevu selu i Račinovcima. Stožer civilne zaštite tom prigodom pripremiti će prezentaciju u kojoj će se prikazati presjek događaja prije pet godina sa posebnim osvrtom na slabosti sustava koje su uočene tada te prikazom stanja sustava civilne zaštite sada nakon znatnih ulaganja u osnaživanje sustava.

U završnom dijelu sjednice načelnik i tajnik stožera izvijestili su nazočne članove o završetku izrade Vanjskog plana Vukovarsko-srijemske županije koji se odnosi na pogon INA-Mjerno otpremnu stanicu Đeletovci, za koju je zatražena suglasnost nadležnog inspektorata. Također je najavljena i skora kupnja odora za članove stožera i kupnja terenskog vozila za potrebe stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis