Izbornik
heeader image

Održana sjednica Stožera civilne zaštite: U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa; epidemiološka situacija ocijenjena stabilnom

  • 06. ožujka 2020.
  • Ostalo
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite  (2).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (2).jpg
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite  (1).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (1).jpg

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije. Sjednicu je vodio načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Zdravko Kelić.

Na sjednicu su pozvani i granični sanitarni inspektori kao i ravnatelji svih zdravstvenih ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi upoznali sve sudionike koji provode zaštitu od pojave i širenja koronavirusa o poduzetim mjerama zaštite.

Naime u proteklih tjedan dana epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije je ostala nepromijenjena, što znači da u Vukovarsko-srijemskoj županiji nije zabilježena pojava koronavirusa. U proteklih tjedan dana Stožer civilne zaštite zajedno sa epidemiolozima, Ravnateljstvom civilne zaštite i Službom civilne zaštite Vukovar intenzivno je radio na provedbi propisanih mjera za sprječavanje pojave/širenja koronavirusa. Upućena su priopćenja i preporuke zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne skrbi, ustanovama primarnog, srednjeg i visokog obrazovanja, ustanovama u kulturi i sportu, sukladno preporukama od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Za pripadnike granične policije i njihove voditelje, od strane epidemiologa organizirana je edukacija o samozaštiti i pravilnom rukovanju zaštitnom opremom, definiran je način dezinfekcije prostora i odvoza infektivnog otpada. Ravnatelji zdravstvenih ustanova sastavili su popis zaštitne opreme koja je putem Stožera civilne zaštite zatražena i naposlijetku odobrena i biti će dostavljena tijekom vikenda, primarno zdravstvenim ustanovama.

Zaključak sjednice je da je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije aktiviran na vrijeme i da su sve zadaće od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske provedene uspješno i na vrijeme. Stožer civilne zaštite nalazi se u aktivnoj pripravnosti i zajedno sa zdravstvenim ustanovama i epidemiolozima spreman je reagirati u svakom trenutku, ukoliko se za to pokaže potreba.

Mjesta panici nema, sve službe rade svoj posao i epidemiološka situacija je stabilna što je svakako ohrabrujuće. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poziva sve građane da se pridržavaju uobičajenih higijenskih mjera, posebice redovitog pranja ruku, suzdržavanja od rukovanja, dodirivanja usta, lica i očiju, izbjegavanja bliskog kontakta sa osobama koje kašlju, kišu ili imaju povišenu temperaturu, redovnog provjetravanja prostorija i izbjegavanja većih skupina ljudi ili masovnih okupljanja.

Također poziva sve građane da prate redovna izvješća i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sjednice Stožera i dalje će se održavati najmanje jedanput tjedno, u slučaju potrebe i češće a građani će biti informirani putem lokalnih medija o svim aktivnostima ili eventualnim promjenama.

Ispis
Vrh