Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana sjednica Stožera civilne zaštite: U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa; epidemiološka situacija ocijenjena stabilnom

  • 06. ožujka 2020.
  • Ostalo
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite  (2).jpg Održana sjednica Stožera civilne zaštite  (2).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (2).jpg
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite  (1).jpg Održana sjednica Stožera civilne zaštite  (1).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (1).jpg

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije. Sjednicu je vodio načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Zdravko Kelić.

Na sjednicu su pozvani i granični sanitarni inspektori kao i ravnatelji svih zdravstvenih ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi upoznali sve sudionike koji provode zaštitu od pojave i širenja koronavirusa o poduzetim mjerama zaštite.

Naime u proteklih tjedan dana epidemiološka situacija na području Vukovarsko-srijemske županije je ostala nepromijenjena, što znači da u Vukovarsko-srijemskoj županiji nije zabilježena pojava koronavirusa. U proteklih tjedan dana Stožer civilne zaštite zajedno sa epidemiolozima, Ravnateljstvom civilne zaštite i Službom civilne zaštite Vukovar intenzivno je radio na provedbi propisanih mjera za sprječavanje pojave/širenja koronavirusa. Upućena su priopćenja i preporuke zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne skrbi, ustanovama primarnog, srednjeg i visokog obrazovanja, ustanovama u kulturi i sportu, sukladno preporukama od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Za pripadnike granične policije i njihove voditelje, od strane epidemiologa organizirana je edukacija o samozaštiti i pravilnom rukovanju zaštitnom opremom, definiran je način dezinfekcije prostora i odvoza infektivnog otpada. Ravnatelji zdravstvenih ustanova sastavili su popis zaštitne opreme koja je putem Stožera civilne zaštite zatražena i naposlijetku odobrena i biti će dostavljena tijekom vikenda, primarno zdravstvenim ustanovama.

Zaključak sjednice je da je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije aktiviran na vrijeme i da su sve zadaće od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske provedene uspješno i na vrijeme. Stožer civilne zaštite nalazi se u aktivnoj pripravnosti i zajedno sa zdravstvenim ustanovama i epidemiolozima spreman je reagirati u svakom trenutku, ukoliko se za to pokaže potreba.

Mjesta panici nema, sve službe rade svoj posao i epidemiološka situacija je stabilna što je svakako ohrabrujuće. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije poziva sve građane da se pridržavaju uobičajenih higijenskih mjera, posebice redovitog pranja ruku, suzdržavanja od rukovanja, dodirivanja usta, lica i očiju, izbjegavanja bliskog kontakta sa osobama koje kašlju, kišu ili imaju povišenu temperaturu, redovnog provjetravanja prostorija i izbjegavanja većih skupina ljudi ili masovnih okupljanja.

Također poziva sve građane da prate redovna izvješća i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sjednice Stožera i dalje će se održavati najmanje jedanput tjedno, u slučaju potrebe i češće a građani će biti informirani putem lokalnih medija o svim aktivnostima ili eventualnim promjenama.

Ispis
Vrh