Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana sjednica Stožera civilne zaštite; u Vukovarsko-srijemskoj nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa, situacija je pod kontrolom

  • 20. ožujka 2020.
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite (1).jpg Održana sjednica Stožera civilne zaštite (1).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (1).jpg
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite (2).jpg Održana sjednica Stožera civilne zaštite (2).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (2).jpg
fullscreen Održana sjednica Stožera civilne zaštite (3).jpg Održana sjednica Stožera civilne zaštite (3).jpg
Održana sjednica Stožera civilne zaštite (3).jpg

U velikoj županijskoj vijećnici, u zgradi Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu provedbe mjera zaštite od pojave i širenja koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije. Sjednicu su vodili predsjednik Stožera, župan Božo Galić i načelnik Zdravko Kelić.

Na sjednicu su pozvani i granični sanitarni inspektori, kao i ravnatelji svih zdravstvenih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi upoznali sve sudionike koji provode zaštitu od pojave i širenja koronavirusa o poduzetim mjerama zaštite. Do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno testirana 31 osoba, 1 nalaz se čeka, 691 osoba nalazi se pod mjerama samoizolacije. U karanteni se nalaze 3 osobe, dok su u karanteni za vozače kamiona do sada bile smještene 2 osobe. Za sve  osobe u karanteni osigurana je hrana i voda, kao i zdravstvena skrb ukoliko dođe do promjena u njihovom zdravstvenom stanju.

Također, obavještava se javnost kako je nalaz ravnatelja Doma zdravlja Vinkovci Petra Kulića pristigao i nalaz je negativan. Ostaje pod mjerama samoizolacije još tjedan dana a dužnost preuzima zamjenik ravnatelja dr. Božidar Golubović.

Zaključno se može reći da pojave koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske nema, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, svi stožeri civilne zaštite su aktivirani i provode se mjere i Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Posebno se apelira na stanovnike Vukovarsko-srijemske županije da se pridržavaju svih mjera zaštite od pojave i širenja koronavirusa, da se ne zadržavaju u skupinama i da se poštuju mjere samoizolacije i mjere koje se odnose na ograničavanje ili zabranu obavljanja djelatnosti.

Apelira se i na starije osobe i kronične bolesnike da maksimalno ograniče svoje bliske socijalne kontakte, posebice da ne pristupaju mjestima gdje je povećana fluktuacija ljudi, poput trgovačkih centara. Mole se roditelji da djeci ograniče pristup dječjim igralištima i zadržavanje u većim skupinama, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Od danas s radom je započela i izdvojena ordinacija Doma zdravlja Vinkovci, koja će davati informacije i pregledati pacijente sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite uveo je stalno dežurstvo u vremenu 08.00 – 16.00 sati, a građani informacije o radu Stožera i/ili provedbi pojedinih mjera zaštite mogu dobiti na mob.: 099/267-6435 ili e-mail: cz.vusz@vusz.hr, svakog radnog dana.

Ispis
Vrh