Izbornik
heeader image

Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

  • 20. rujna 2010.
  • Ostalo, Zdravstvo i socijalna skrb

U Vinkovcima je održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vukovarsko-srijemske županije, kojom je predsjedavao zamjenik župana Mato Golubičić – predsjednik povjerenstva.

Na sjednici je ukratko predstavljen Nacionalni program prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu, te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi za razdoblje od 2010. do 2014. godine.

Nacionalni program je prvi dokument koji objedinjuje preventivne strategije i koji ima za glavni cilj suzbijati i sprječavati pojavu svih oblika ovisnosti među djecom i mladima, te rizično ponašanje djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sredstava ovisnosti o drogama, alkoholu, pušenju, Internetu, klađenju i druge ovisnosti kod djece i mladih.

Sukladno navedenom Nacionalnom programu, županijsko povjerenstvo je dužno predložiti osobu koja će biti županijski koordinator za programe prevencije ovisnosti u osnovnim i srednjim školama, a koja je ujedno i član povjerenstva.

Predsjednik povjerenstva je predložio Ivanu Biljan, prof. pedagogije, za koordinatora, što je jednoglasno prihvaćeno.

Koordinatora sukladno prijedlogu povjerenstva imenuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Na sjednici je predstavljen i projekt „Borba protiv ovisnosti o duhanskim proizvodima, alkoholu i drogama“, koji provodi Projektni tim sastavljen od članova županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga.

Ispis
Vrh