Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana savjetodavna radionica o provedbi Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine

  • 11. veljače 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Ministarstvo za demografiju, obitelj, ,mlade i socijalnu politiku kao nacionalni koordinator za provedbu Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine organiziralo je savjetovanje Regionalne radionice namijenjene koordinatorima i nositeljima mjere Nacionalne strategije na razini jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koja je održana u Velikoj županijskoj vijećnici u Osijeku.

Cilj navedene radionice je jačanje kapaciteta za praćenje i provedbu mjera iz Nacionalne strategije i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom UN-a, unapređenje koordinacije i suradnje nositeljima mjera na nacionalnoj i lokalnoj razini te poboljšanje prikupljanja podataka i izrade Izvješća o provedbi Nacionalne strategije.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr.sc. Datrko Dimić, koji je ujedno i imenovani koordinator za provedbu Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine, te viša stručna suradnica u Upravnom odjelu za socijalnu skrb Andrijana Jukić.

Ispis
Vrh