Izbornik
heeader image

Održana Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva u Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru Drenovci

  • 05. rujna 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (1).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (1).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (2).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (2).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (3).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (3).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (4).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (4).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (5).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (5).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (6).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (6).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (7).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (7).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (8).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (8).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (9).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (9).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (10).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (10).jpg
fullscreen Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva  (11).jpg
Radionica za proizvodnju pekmeza od šljiva (11).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Poljoprivredno poduzetničkim inkubatorom Drenovci, organizirao je Radionicu za proizvodnju pekmeza od šljiva.

Radionica je održana u prostoru Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora u Drenovcima u kombinaciji teorijskog i praktičnog dijela same proizvodnje pekmeza koja je odrađena u proizvodnom pogonu inkubatora. Osim proizvodnog procesa na odgovarajući način, polaznici radionice su upoznati s HACCP sustavom, kako registrirati objekte za proizvodnju pekmeza te s Programom potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije za 2016.-2020. godinu i mogućnošću plasiranja proizvoda na tržište.

Osim proizvođača iz naše županije, radionici su prisustvovali proizvođači iz okolice Bača i Tuzle. Predavači su bili profesorice s Prehrambeno tehnološkog fakulteta iz Osijeka dr.sc. Nela Nedić Tiban i dr.sc. Đurđica Ačkar, viša sanitarna inspektorica Državnog inspektorata Blaženka Blažević, te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.

Po završetku radionice, polaznici su posjetili OPG Pranjić iz Drenovaca koji se bavi govedarstvom i proizvodnjom sira. Mijo Pranjić, nositelj OPG-a Pranjić, posjetiteljima je ukratko predstavio svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo te poveo u obilazak mini sirane u kojoj uspješno proizvodi i prodaje svježe meke sireve, kuhane, tvrde, polutvrde i dimljene te sireve s raznim dodatcima  poput paprike, vlasca ,bibera, peršina i koprive.

Ispis