Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana radionica o strateškom planiranju

  • 30. travnja 2009.
  • Ostalo

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i projekta CARDS 2004 „ Pomoć pri jačanju kapaciteta za regionalni razvoj", 29. travnja u Zagrebu je održana radionica o strateškom planiranju. Radionica je bila organizirana za predstavnike županija i predstavnike regionalnih razvojnih agencija.

Delegacija Vukovarsko-srijemske županije i Agencije za razvoj VSŽ „Hrast" sudjelovala je na radionici koja je organizirana sa ciljem što bolje pripreme županija za izradu nove Županijske razvojne strategije koju će sve županije morati usvojiti do početka 2010. godine kao osnovu za provedbu Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske koja će biti usvojena do ljeta ove godine.

Predavači su upoznali prisutne sa metodologijom izrade Županijske razvojne strategije prema zahtjevima koji proizlaze iz Strategije i Zakona o regionalnom razvoju. Predavači su ukazali i na neke nedostatke iz prve generacije Regionalnih operativnih programa koji se sad moraju ispraviti, kao što su zastarjeli statistički podaci, nedostatak interpretacije statističkih podataka, nedovoljna uključenost civilnog sektora u pripremi Strategije te je posebno naglašeno da većina ROP-ova ima dugačku listu ciljeva i prioriteta.

Bilo je riječi i o tome kako što kvalitetnije napraviti analizu stanja odnosno analizu društveno-gospodarskog okruženja te SWOT analizu kako bi iz toga proizašli glavni ciljevi i prioriteti županije u narednom periodu.

Ispis
Vrh