Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“

  • 13. svibnja 2011.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ (1).jpg Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ (1).jpg
Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ (1).jpg
fullscreen Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ (2).jpg Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ (2).jpg
Održana radionica „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ (2).jpg

Hrvatski farmer d.d. organizirao je stručno putovanje za predstavnike Zagrebačke županije kako bi posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju i sudjelovali na radionici „Klasteri kao sredstvo jačanja konkurentnosti u turizmu“ koja se održala u Iloku.

Na spomenutoj radionici predsjednica uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijana Katica pozdravila je sve nazočne i zahvalila se domaćinu Gradu Iloku na ljubaznom gostoprimstvu.

Pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i sport Vukovarsko-srijemske županije Grgo Krajina pozdravio je nazočne u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i svoje osobno ime, te izrazio zadovoljstvo što se upravo ovakva radionica održava u našoj županiji budući da imamo potencijala za razvoj kontinentalnog turizma.

Projekt ''Klaster u poljoprivredi Vukovarsko-srijemske županije“ predstavio je konzultant Friedrich Jakupec dok je temu o Međuopćinskoj suradnji TINTL predstavio voditelj Ureda za međunarodnu suradnju i ruralni razvoj Tomislav Panenić. Direktor Turističke zajednice Grada Iloka Ivica Miličević govorio je o razvoju turizma u Iloku kroz proteklih nekoliko godina, kao i o iločkoj vinskoj cesti i vinskom klasteru „Srijem“, dok je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana-Bušić Srpak  predstavila druge tematske rute i primjere dobre prakse razvoja turizma u našoj županiji.

Sudionike studijskog putovanja, među kojima i zamjenika zagrebačkog župana Rudolfa Vujevića primio je jučer u Vukovaru u Palači srijem  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te ih ukratko upoznao sa aktualnom političkom, gospodarskom i kulturnom situacijom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Nakon prijema obišli su Spomen-sobu u vukovarskoj bolnici, te crkvu sv. Filipa i Jakova i franjevački samostan čiju je obnovu velikim dijelom financirala Zagrebačka županija, te Spomen-dom Ovčara i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su položili vijenac i zapalili svijeću za sve poginule u Domovinskom ratu.

Glavni cilj ovog putovanja je educiranje sudionika u smjeru stjecanja većih znanja u osmišljavanju paketa usluga u turizmu koji se bazira na osnovi povezivanja pružatelja više usluga.

Ispis
Vrh