Izbornik
heeader image

Održana radionica iz područja prerade voća

  • 12. srpnja 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Održana radionica iz područja prerade voća (1).JPG
Održana radionica iz područja prerade voća (1).JPG
fullscreen Održana radionica iz područja prerade voća (2).JPG
Održana radionica iz područja prerade voća (2).JPG
fullscreen Održana radionica iz područja prerade voća (3).JPG
Održana radionica iz područja prerade voća (3).JPG
fullscreen Održana radionica iz područja prerade voća (4).JPG
Održana radionica iz područja prerade voća (4).JPG
fullscreen Održana radionica iz područja prerade voća (5).JPG
Održana radionica iz područja prerade voća (5).JPG

U Poljoprivredno-poduzetničkom inkubatoru Drenovci, a u suradnji sa Vukovarsko-srijemskom županijom, održana je besplatna radionica iz područja prerade voća i primjene HACCP sustava. Sudionicima radionice kroz teorijski i praktični dio predstavljen je tehnološki postupak proizvodnje džema, zakonodavni uvjeti u području sigurnosti hrane i obveze subjekata u poslovanju s hranom.

Radionicu su održale prof.dr.sc. Nela Nedić Tiban i izv.prof.dr.sc. Đurđica Ačkar s Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić upoznao je prisutne proizvođače s mogućnostima otkupa njihovih proizvoda od strane Agro-klastera d.o.o., te s bespovratnim potporama od strane Županije ukoliko se odluče za tržnu proizvodnju na svojim poljoprivrednim gospodarstvima.

Uz pročelnika Andriju Matića, radionici su nazočili i njegovi suradnici iz Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu.

Ispis