Izbornik
heeader image

Održana Početna konferencija projekta ViCTour

  • 29. kolovoza 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održana Početna konferencija projekta ViCTour (3).jpg
Održana Početna konferencija projekta ViCTour (3).jpg
fullscreen Održana Početna konferencija projekta ViCTour (4).jpg
Održana Početna konferencija projekta ViCTour (4).jpg
fullscreen Održana Početna konferencija projekta ViCTour (2).jpg
Održana Početna konferencija projekta ViCTour (2).jpg
fullscreen Održana Početna konferencija projekta ViCTour (1).jpg
Održana Početna konferencija projekta ViCTour (1).jpg

U Vukovaru je danas održana početna konferencija kojom je javnosti predstavljen projekt Virtualni i Kulturni Turizam – ViCTour.

Projekt je sufinanciran sredstvima InterregIPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020. godine. A cilj mu je razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se povećala atraktivnost prekograničnih regija korištenjem IT alata kao što su hologrami, proširena stvarnost, interaktivni totemi i dr. kako bi se unaprijedila prekogranična turistička ponuda i osiguralo bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom

Voditeljica projekta Marija Mišić istaknula je kako je vrijednost projekta 924 327 €, od čega Vukovarsko-srijemska županija na raspolaganju ima 280 000 € kao nositelj ovoga projekta.

Partneri na projektu su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Turistička organizacija Vojvodine, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond ''Evropski poslovi'' Autonomne pokrajine Vojvodine.Na konferenciji su govor održali svi predstavnici partnerskih organizacija gdje je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije  Bušić Srpak rekla kako vjeruje u veliki interes turista za ovaj turistički projekt.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sve nazočne pozdravio je zamjenik župana  Josip Dabro te dao podršku projektu i istaknuo važnost doprinosa projekta kulturnoj baštini ovoga područja koji je potrebno konstantno razvijati.

Ispis