Izbornik
heeader image

Održana manifestacija „Divan je kićeni Srijem“ u Nijemcima

  • 18. lipnja 2016.
  • Obrazovanje, Turizam i kultura
fullscreen Divan je kićeni Srijem (1).jpg
Divan je kićeni Srijem (1).jpg
fullscreen Divan je kićeni Srijem (2).jpg
Divan je kićeni Srijem (2).jpg
fullscreen Divan je kićeni Srijem (3).jpg
Divan je kićeni Srijem (3).jpg
fullscreen Divan je kićeni Srijem (4).jpg
Divan je kićeni Srijem (4).jpg
fullscreen Divan je kićeni Srijem (5).jpg
Divan je kićeni Srijem (5).jpg
fullscreen Divan je kićeni Srijem (6).jpg
Divan je kićeni Srijem (6).jpg
fullscreen Divan je kićeni Srijem (7).jpg
Divan je kićeni Srijem (7).jpg

I ove godine održana je manifestacija, 20. po redu,  „Divan je kićeni Srijem“ i svo bogatstvo Srijema prikazano je u Nijemcima.  Rashoš ruha, zlatoveza, pjesme i plesa, brojni gosti, bogata gastro ponuda, turističko – gospodarski sajam s brojnim izlagačima – brojni posjetitelji su vidjeli i osjetili.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar.

Nastala je kao želja za povratkom života u općini nakon ratnih strahota, a postala nezaobilazno tradicijsko događanje s bogatim programom.

Manifestacija osim čuvanja srijemske baštine i identiteta, za cilj ima i jačanje gospodarstva i turizma ovog kraja, i promoviranje Vukovarsko-srijemske županije i Općine Nijemci.

Prilika za promociju gospodarstvenika je upravo turističko – gospodarski sajam koji se svake godine održava u okviru manifestacije, a na kojem se i ove godine našlo za svakog ponešto, od rukotvorina do slavonskih gastro specijaliteta i proizvoda OPG-ova.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovalo je mnoštvo izvođača – tamburaških sastava, pjevača i kulturno-umjetničkih društava iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Program su popratili brojni mještani i gosti koji će se složiti da Srijem, što dokazuju i Nijemci, ima sve predispozicije za postati jednim od turističkih središta kontinentalne Hrvatske, uz općepoznatu bogatu kuhinju, prirodne ljepote, kulturnu tradiciju bogatog poljoprivrednog kraja, u kojem uz brojne folklorne manifestacije postoje i one poljoprivredne, kao Dani šparoga.

Imaju svoju prepoznatljivu ponudu, samo ju treba napraviti vidljivom i na kartama stranih turista, a tome veliku ulogu ima i Turistička zajednica Općine Nijemci.

Ispis
Vrh