Izbornik
heeader image

Održana koordinacija Turističkih zajednica klastera Slavonija

  • 25. kolovoza 2015.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održana koordinacija Turističkih zajednica klastera Slavonija
Održana koordinacija Turističkih zajednica klastera Slavonija

Turističke zajednice županija klastera Slavonija održale su redovitu koordinaciju u Vukovaru. Slijedom pozitivnih iskustava zajedničkih sajamskih nastupa i posebnih prezentacija u inozemstvu direktori TZ županija utvrdili su zajedničke kandidature klastera i za 2016. godinu.

Prema Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice kandidirati će se potpore za sajamske nastupe na tržištu Nizozemske, Francuske i Velike Britanije dok se posebne prezentacije Slavonije planiraju održati u Austriji, Sloveniji, Njemačkoj i Italiji.

Sve promotivne aktivnosti dodatno se usuglašavaju na razini svake županije te svaka županija ima mogućnost kandidiranja i samostalnih promotivnih aktivnosti.

Direktori Turističkih zajednica županija analizirali su i objavljeni Javni poziv za promotivne kampanje u 2016. godini. Uvjeti za kandidiranje su značajno promijenjeni u dijelu oglašavanja destinacije gdje je utvrđen kriterij za oglašavanje u inozemstvu od 75% vrijednosti media plana, dok vrijednost oglašavanja u Hrvatskoj može iznositi samo 25% media plana.

Direktori Turističkih zajednica županija istaknuli su i potrebu daljnje promocije gastro posebnosti Slavonije te utvrdili zajednički prijedlog za izdavanje gastro brošure Slavonije.

Po završetku sastanka, zajednički su obišli Muzej vučedolske kulture uz stručno vodstvo.

Ispis
Vrh