Izbornik
heeader image

Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice

  • 21. travnja 2017.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice (1).jpg
Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice (1).jpg
fullscreen Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice (2).jpg
Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice (2).jpg
fullscreen Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice (3).jpg
Održana konferencija o trogodišnjem projektu obnove vukovarske bolnice (3).jpg

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana održana je danas početna konferencija trogodišnjeg projekta “Poboljšanje isplativosti pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama”. Riječ je o projektu u najvećoj mjeri financiranom europskim sredstvima, a kojima će se financirati obnova dnevne psihijatrijske bolnice, kao i nabaviti oprema za dijagnostiku i liječenje.

Projekt Opće županijske bolnice Vukovar financiran je temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. godina.

Na konferenciji nazočio je župan Božo Galić, i pozdravljajući sve nazočne, izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije ovoga projekta koji će doprinijeti završetku obnove vukovarske bolnice i boljoj zdravstvenoj skrbi svim stanovnicima naše županije.

Ravnateljica vukovarske bolnice mr.sc. Vesna Bosanac izjavila je: „Projekt je vrlo vrijedan, iznosi 44.548.819,06 kn milijuna kuna i pomoću njega ćemo završiti u potpunosti obnovu vukovarske bolnice kroz poboljšanje pristupa dnevnim bolnicama i kroz nabavljenu opremu. Za dnevne bolnice kirurgije, neurologije i interne nabaviti ćemo opremu, tako da ćemo dobiti nove moderne aparate, i na taj način poboljšati našu zdravstvenu zaštitu i omogućiti našim liječnicima da bolje skrbe za naše pacijente. Planirani radovi moraju biti završeni do kolovoza 2019. godine.“

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac tom prigodom je rekla: „Ono što veseli je da su sredstva za dnevne bolnice i dnevne kirurgije i domove zdravlja, upravo unutar programa Konkuretnost i kohezija. Ministar zdravlja Milan Kujundžić i ja intenzivno radimo na tome obzirom na potrebe kako bi alocirali dodatna sredstva iz nekih drugih izvora.“

Ispis
Vrh