Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana Konferencija i edukativno-informativne aktivnosti promocije Nacionalnih preventivnih programa

  • 18. prosinca 2015.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Ministarstvo zdravlja u suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je Konferenciju i edukativno-informativne aktivnosti promocije Nacionalnih preventivnih programa ranog otkrivanja raka dojke, vrata maternice, debelog crijeva te nacionalni program za preventivnu i zaštitu oralnog zdravlja.

Konferencija se održala u Vukovaru u prostorijama Opće županijske bolnice Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.

Kronične nezarazne bolesti jedan su od vodećih uzroka smrti u Hrvatskoj, a moguće ih je uspješno liječiti u slučaju ranog otkrivanja. Programe njihove prevencije zajednički provode Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, zdravstvene ustanove i zdravstveni radnici na svim razinama zdravstvene zaštite.

U sklopu promotivnih aktivnosti Nacionalnih preventivnih programa, građani su u Vukovaru mogli izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi i indeks tjelesne mase.

Konferenciji je uz brojne goste prisustvovao i ministar zdravlja prim. Siniša Varga, dr.med.dent., a u ime Župana Vukovarsko-srijemske županije riječi dobrodošlice brojnim nazočnim gostima uputio je v.d. pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Mato Puljić, dipl.oec.

Ispis
Vrh