Izbornik
heeader image

Održana informativna radionica u okviru prekograničnog programa Interreg IPA CBC Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

  • 25. travnja 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Održana informativna radionica - Ilok (1).jpg
Održana informativna radionica - Ilok (1).jpg
fullscreen Održana informativna radionica - Ilok (2).jpg
Održana informativna radionica - Ilok (2).jpg
fullscreen Održana informativna radionica - Ilok (3).jpg
Održana informativna radionica - Ilok (3).jpg

Danas je u Iloku održana informativna radionica koja je bila otvorena svim potencijalnim prijaviteljima iz Hrvatske i Srbije. Osoblje Upravljačkog tijela i Zajedničkog tajništva iz obje zemlje koje sudjeluju u Programu su pružili detaljne informacije i praktične savjete za pripremu i podnošenje prijava u sklopu drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija bilateralni je program koji se provodi u financijskom razdoblju 2014.-2020. Programsko područje Interreg IPA CBC Hrvatska-Srbija 2014.-2020. Stavlja naglasak na osnaživanje postojećih i izgradnju novih partnerstva, nadogradnju postignutih rezultata i daljnju razmjenu pozitivnih iskustava između dviju država sudionica programa.

Ukupni programski proračun ovisan je o alokaciji financijskih sredstava na razini Europske unije namijenjenih Europskoj teritorijalnoj suradnji. Za sedmogodišnje razdoblje od 2014. do 2020. godine za Europsku teritorijalnu suradnju i program Hrvatska-Srbija namijenjeno je 40.344.930 EUR, od kojih 34.293.188 EUR dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj te 6.051.174 EUR iz nacionalnog sufinanciranja.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na radionici su sudjelovali iz Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj voditeljica projekta ViCTour, Magdalena Parat, voditelj projekta LENA, Ivan Domac i vježbenica Barbara Vukić.

Ispis