Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 38. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

  • 21. siječnja 2011.
  • Gospodarstvo
fullscreen Održana 38. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Održana 38. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća
Održana 38. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Gospodarsko-socijalnog vijeća održalo je svoju 38. ,svečanu sjednicu povodom 21. siječnja     „ Dana socijalnog partnerstva „ u Republici Hrvatskoj na kojoj je podneseno Izvješće o radu Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko srijemske županije za 2010. godinu, te je usvoje Plan rada Gospodarsko-socijalnog vijeća za 2011. godinu.

Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Božo Galić je istaknuo da je u protekloj godini na sjednicama Vijeća obuhvaćen i obrađen veliki broj  aktualnih tema, te poduzeto niz aktivnosti, što ukazuje da u Vukovarsko srijemskoj županiji postoji značajan interes za ovakav oblik socijalnog partnerstva , te da je Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko srijemske županije jedno od bolje organiziranih u Republici Hrvatskoj.

Raspravljajući o prijedlogu Programa rada Gospodarsko-socijalnog vijeća za 2011. godinu članovi Vijeća su uz određene sugestije i prijedloge za daljnje unaprjeđenje rada i suradnje, jednoglasno prihvatili Program rada za 2011. godinu.

U nastavku sjednice pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Nenad Jerković podnio je izvješće o stanju gospodarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2010. godini, govoreći o stanju gospodarstva globalno i po pojedinim segmentima , odnosno djelatnostima  koje su značajne za gospodarstveni razvoj županije.

Također je naglasio da i s obzirom na teško stanje u gospodarstvu, recesiju, pad standarda radnika, povećanu nezaposlenost i niz drugih problema ,dolazi do vidljivih pozitivnih pomaka, u prvom redu do porasta izvoza za 173 % na nivou županije, zahvaljujući pozitivnim poslovanjima novoosnovanih tvrtki.

Ispis
Vrh