Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 32. manifestacija „Konji bijelci 2012“

  • 10. lipnja 2012.
  • Obrazovanje, Ured župana, Turizam i kultura

U organizaciji Konjogojstvene udruge Babina Greda, održana je danas kulturno-športska manifestacija „Konji bijelci 2012“, u Babinoj Gredi, na kojoj je nazočio zamjenik župana Mato Golubičić.

Ova manifestacija svake godine podsjeća publiku kakva plemenita grla imaju Slavonci, ali i kako su se naši stari snalazili u različitim situacijama, primjerice kako su se obrađivale njive, kako su namještali točak sa zaprege, i sl .

Ovogodišnji ukupni pobjednik manifestacije je Adam Stojanović, s 20 osvojenih bodova u 3 discipline, koje je dodijelila ocjenjivačka komisija.

Smotri, na kojoj su nastupili 21 svatovska zaprega i 10 konjogojskih udruga koje su se natjecale u 5 kategorija,kao što su: vezanje konjskog repa, sklapanje kola, uprezanje konja, vožnja na paliji i tekličko jahanje, a  nazočili su brojni predstavnici javnih i općinskih institucija kao i saborski zastupnici.

Konje bijelce otvorenim je proglasio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Tihomir Jakovina.

U večernjim satima održan je 1. po redu Bećarfest „Alaj ću se kerit i bećarit“, u organizaciji Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine „Šokadija“ iz Babine Grede, a na kojoj je također nazočio zamjenik župana Mato Golubičić.

Ispis
Vrh