Izbornik
heeader image

Održana 1. sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi

  • 10. studenog 2009.

Danas je u Vinkovcima u Maloj županijskoj vijećnici održana 1. sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi u novom sazivu.

Na sjednici su razmatrane aktualne teme vezane za problematiku umirovljenika i osoba treće životne dobi.

Na početku sjednice Jadranka Golubić je upoznala nove članove s prethodnim radom odbora koji su djelovali od 1999. godine te aktivnostima kojima se nastojalo pogled javnosti usmjeriti na probleme s kojima se suočava starija populacija.

Ravnatelji Domova za starije i nemoćne osobe Vinkovci i Vukovar Ivan Martinec i Željka Rajković,  upoznali su članove Odbora sa problematikom i radom Domova, te su istakli problem nedostatnog broja smještajnih kapaciteta Domova te s nedovoljnim brojem uposlenih.

Na sjednici se raspravljalo i o uključivanju humanitarnih udruga za poboljšanje života osoba treće životne dobi pri čemu je  ravnatelj Županijskog Crvenog križa Zvonko Domaćinović govorio o osiguravanju humanitarne pomoći najugroženijim kategorijama stanovnika, a to su najčešće stare, nemoćne i nezbrinute osobe.

Član Odbora iz područja socijalne skrbi Mato Matić je upoznao članove Odbora sa Zakonom o socijalnoj skrbi u dijelu koji se odnosi na ostvarivanje i način ostvarivanja pomoći za podmirenje troškova stanovanja.

U nastavku sjednice predsjednik Odbora Mihajlo Tomašković je govorio o stanju umirovljeničkih udruga te njihovim potrebama za minimalan rad a koje se odnose na prostor, financije te samu organizaciju udruga.

Ispis
Vrh