Izbornik
heeader image

Održan spektakl u Vukovaru: „Nova zvijezda Europe“

  • 29. lipnja 2013.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Turizam i kultura

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju NOVA TV je u Vukovaru organizirala glazbeni spektakl, za koji su se pobrinuli vrhunske hrvatske zvijezde Prljavo kazalište i Colonia.

U perivoju obnovljenog i prekrasnog dvorca Eltz, u četverosatnom programu uživalo je oko 12 tisuća Vukovaraca i posjetitelja iz cijele Hrvatske, koji su na koncertnom spektaklu slavili ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Najveći dio programa Nova TV je prenosila uživo u kombinaciji sa programom u koji se održavao u prijateljskom gradu Dubrovniku uz nastup Severine.

Prije toga, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana Dunava, nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva pristigla u Vukovar iz cijele Hrvatske, a sve sudionike i gledatelje je pozdravio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Program pod nazivom "Nova zvijezda Europe" započeo je već u poslijepodnevnim satima na šetnici uz Dunav na kojoj su bili postavljeni štandovi sa rukotvorinama, i proizvodima domaće radinosti te bogatom gastronomskom ponudom, koje je obišao župan Božo Galić.

Na velikoj pozornici nastupili su i članice i članovi dječjeg zbora „Vukovarski golubići" koji su sa pjevačem Prljavaca Mladenom Bodalecom izveli pjesmu „Moja domovina".

Potom je pravi glazbeni spektakl u Vukovaru započeo izlaskom na scenu i nastupom legendarnog sastava Prljavo kazalište. Posjetitelji su već s prvim taktovima nastavili pjevati zajedno sa članovima zagrebačke grupe svima dobro poznate pjesme „Sve je lako kad si mlad", „Marina", „Kiše jesenje", „Ruža Hrvatska“, „Lupi petama......

Istodobno uz glazbu voditelji Saša Kopljar i Marija Miholjek uključivali su se iz Vukovara uživo u program NOVA TV i razgovarali sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem, brojnim gostima koji su se odazvali ovom spektaklu, te glumicama Jelenom Perčin i Sandrom Lončarić, glumcem Vladimirom Tintorom iz osječkog HNK te vukovarskim veslačem i reprezentativcem Hrvatske Matom Brandtom.

Colonia je blistala na sceni što je još više podiglo raspoloženje posjetitelja. U izvrsnom ozračju i slavlju plesalo se na hitove 'Dok ljuljaju se kreveti', 'Oduzimaš mi dah', 'Tako ti je mali moj', „Plamen od ljubavi' kao i sve druge.

Nebo iznad Vukovara zasjalo je iza ponoći prigodnim vatrometom kao vrhunac slavlja Vukovara povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Ispis
Vrh