Izbornik
heeader image

Održan seminar “Za razvoj ruralnih krajeva – obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam”

  • 10. ožujka 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (1).jpg
Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (1).jpg
fullscreen Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (2).jpg
Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (2).jpg
fullscreen Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (3).jpg
Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (3).jpg
fullscreen Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (4).jpg
Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (4).jpg
fullscreen Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (5).jpg
Održan seminar Za razvoj ruralnih krajeva (5).jpg

Seminar pod nazivom “Za razvoj ruralnih krajeva – obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam” kojeg su organizirali Ministarstvo turizma, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednica VSŽ, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ te Eko etno grupa Hrvatski farmer održao se u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima 9. i 10. ožujka 2017. godine.  

Seminar je prvenstveno bio namijenjen potencijalnim i registriranim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma.

Stanje u Hrvatskoj, ruralni turizam i njegovi posebni oblici, uloga tradicije u oblikovanju ponude, propisi iz turizma i ugostiteljstva, zaštita autohtonih proizvoda, važnost dobre promocije, neke su od tema seminara organiziranog u okviru većeg projekta “Za razvoj ruralnih krajeva”.

“Tradicionalno se održava već desetak godina, u različitim županijama, a cilj je ljudima koji se bave ruralnim turizmom, OPG-ima, poduzetnicima i ostalima približiti što je to ruralni turizam, koji su to problemi s kojima se susrećemo, koja je to zakonodavna osnova i kako riješiti određene probleme”, istaknula je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”. Primjerice, danas u Hrvatskoj postoji čak 50-ak različitih propisa usmjerenih na područje ruralnog turizma, tako da onima koji se time bave ili to planiraju ovakva edukacija itekako dobro dođe. “Turizam nema dovoljno educiranih ljudi, na svim razinama, od pružatelja usluga do ljudi zaduženih za prodaju, marketing i pozicioniranje. Svi moraju biti educirani u svim elementima turizma da bi on mogao uspjeti”, smatra Dubravka Davidović, konzultantica u turizmu i jedna od predavačica.

Uvodni govor na seminaru održao je Viktor Lukačević, v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, a sudionike seminara pozdravio je zamjenik župana Željko Cirba poručivši kako je vrijeme da se konačno nešto učini na svim područjima, pa i u turizmu, kako bi se zaustavili negativni gospodarski, socijalni i ostali trendovi u Županiji pozivajući na zajedničko djelovanje i rad u korist zajednice i svih građana Županije.

Ispis
Vrh