Izbornik
heeader image

Održan sastanak s predstavnicima ICS- Internationaliesierungscentar Steiermark

  • 16. veljače 2011.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Održan sastanak s predstavnicima ICS- Internationaliesierungscentar Steiermark (1).jpg
Održan sastanak s predstavnicima ICS- Internationaliesierungscentar Steiermark (1).jpg
fullscreen Održan sastanak s predstavnicima ICS- Internationaliesierungscentar Steiermark (2).jpg
Održan sastanak s predstavnicima ICS- Internationaliesierungscentar Steiermark (2).jpg

Zamjenik župana Željko Cirba održao je danas u Vukovaru radni sastanak s izaslanstvom austrijske asocijacije ICS-Internationaliesierungscentar Steiermark na kojemu se govorilo o obnovljivim izvorima energije, opskrbi vodom i upravljanju otpadnim vodama, županijskim logističkim centrima (Luka Vukovar, Županijska poslovna zona), proizvodnji bio hrane te preradi ljekovitog bilja.

Sastanak je uz riječi dobrodošlice otvorio zamjenik župana Željko Cirba, te  je upoznao goste sa nazočnim izaslanstvom Vukovarsko-srijemske županije.

Zamjenik Cirba je istaknuo važnost povezivanja Vukovarsko-srijemske županije i Štajerske, te dodao kako ima puno prostora za zajedničku suradnju u svim segmentima.

Wilfried Leitgeb, direktor za vanjku trgovinu Štajerske pri ICS-u i v.d. direktora asocijacije istaknuo je kako su Vukovarsko-srijemska županija i Štajerska vrlo bliske budući da imaju zajedničku povijest i kulturno naslijeđe, te dodao kako je razlog njihovog dolaska,uz prijateljske odnose, uspostavljanje zajedničke suradnje posebice u gospodarstvu. Istaknuo je kako je Hrvatska pred samim zaključenjem pregovora o ulasku u EU te da joj sedamnaestogodišnje austrijsko iskustvo može uvelike pomoći u prilagodbama europskim standardima.

Sporazum o gospodarskoj i prijateljskoj suradnji između Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije i ICS (Internationaliesierungscentar Steiermark) potpisan je u rujnu prošle godine  u Grazu.

„Potpisivanja ugovora s ICS-om  od izuzetne  je važnosti jer će Razvojnoj agenciji to omogućiti ulazak u međunarodne okvire,te je takav veliki partner bitan za sve slijedeće projekte. Osim toga, Austrija je lider u proizvodnji bio hrane te će nam njihovo znanje i pomoć uvelike značiti u ostvarivanju naših poljoprivrednih potencijala," rekao je direktor  Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije  Hrast Zvonimir Čordašić.

Ispis
Vrh