Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan sastanak predstavnika Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije

  • 10. travnja 2019.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Sastanak predstavnika Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola VSŽ Sastanak predstavnika Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola VSŽ
Sastanak predstavnika Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola VSŽ

U velikoj vijećnici u Vinkovcima okupljenim učenicima iz 25 osnovnih i srednjih škola, obratio se zamjenik predsjednice Vijeća učenika Vukovarsko-srijemske županije Adrian Beli, koji je po točkama Dnevnog reda  prezentirao zaključke koji su doneseni na sastanku Nacionalnog vijeća učenika održanog u Zagrebu, te održao radionicu na temu praktične nastave koja se održava u našim srednjim školama.

Rasprava koja je uslijedila bila je informativna i konstruktivna, te su se mladi složili kako praksu odrađuju u lošim uvjetima, bez adekvatne naknade i u konačnici, bez rezultata, jer praksu ne smatraju mjestom na kojem su nešto naučili. Pojedine škole imaju zastarjelu mehanizaciju koja ne prati suvremenu tehnologiju, te ih tako ne priprema za posao koji će obavljati u budućnosti.  Mjesto na kojem će odraditi praktičan rad žele sami odabrati, a smatraju kako ih se ne ocjenjuje na temelju vještine koju pokazuju, nego se ocjene korigiraju na temelju znanja, i postavljenih previsokih postotaka ocjenjivanja. Isto tako, boje se prigovora na ocjene, jer obično poslije toga prođu još lošije. Žele poboljšanje obrazovnih programa od kojih su neki istovjetni programima koje su prolazili njihovi roditelji, i ponudu nekih novih programa u srednjim školama. Pojedine osnovne škole nemaju predstavljanje srednjih škola prije upisa učenika u iste.

Sve su to zaključci sa sastanka koji su ocijenili vrlo dobrim i potrebnim, te je dogovoreno da će se ponovo sastati nakon što im se predsjednica vrati sa sastanka u Zagrebu, na kojem će predstaviti njihove probleme.

Sastanak je organizirao Upravni odjel za sport, mlade i demografiju.

Ispis
Vrh