Izbornik
heeader image

Održan radni sastanak vezano za projekt „Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka“

  • 25. travnja 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka (1).jpg
Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka (1).jpg
fullscreen Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka (2).jpg
Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka (2).jpg
fullscreen Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka (3).jpg
Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka (3).jpg

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, danas je u Zagrebu održan radni sastanak na temu projekta „Obnova i revitalizacija povijesne jezgre Iloka“.

Pozdrav dobrodošlice je svim prisutnima uputila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac.

Na sastanku su predstavnici grada Iloka prezentirali i svim prisutnima vizualno stvorili sliku povijesne jezgre Iloka nakon provedene obnove i revitalizacije. Cilj ovog projekta je  istražiti, obnoviti i revitalizirati kulturnu i prirodnu baštinu Iloka i njegove okolice i uključiti ga u suvremeni kulturni, privredni i turistički život. Projekt je zamišljen kroz nekoliko razvojnih faza koje će obuhvatiti istraživanje, konzervaciju i prezentaciju arheoloških nalaza koji ce obogatiti kulturnu i turisticku ponudu grada

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, grada Iloka, Iločkih podruma, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Franjevačkog samostana. Sastanku su ispred  Vukovarsko-srijemske županije iz Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj prisustvovale pročelnica Zrinka Čobanković i viša savjetnica Helena Valentić.

Ispis