Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica

  • 05. svibnja 2010.
  • Gospodarstvo

U Palači Srijem u Vukovaru održan je danas radni sastanak župana Bože Galića, i njegovih suradnika, s predstavnicima Hrvatskih željeznica, na kojemu su nazočili  predsjednik Uprave HŽ Holding d.o.o. Zoran Popovac i predsjednik HŽ Infrastrukture d.o.o. Branimir Jerneić.

Sastanku su nazočili i saborski zastupnici s područja Vukovarsko-srijemske županije, gradonačelnici Vukovara i Vinkovaca, kao i direktor Luke Vukovar.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima Hrvatskih željeznica na području Vukovarsko-srijemske županije, te o planovima za buduće razdoblje.

Također se razgovaralo o Koridoru 10, čvorištu Vinkovci te boljem povezivanju Vukovara na Koridor 10, jačoj prometnoj funkcionalnosti Luke Vukovar, te efikasnijem korištenju Ro-la terminala u Spačvi. Kroz raspravu poseban naglasak stavljen je na kanal Dunav-Sava i eventualna izmještanja željezničkog prijevoza na samoj traci.

Dogovoreno je da se održi sastanak između  Županije i grada Vukovara s gospodarskim subjektima unutar Gospodarske zone Vukovar i Lukom Vukovar, kako bi se omogućilo povezivanje gospodarskih subjekata  s industrijskog kolosijeka na javni sustav željeznice.

Župan Galić je istaknuo kako je naša županija vezana za željeznicu koja je važan čimbenik u Strategiji razvoja naše županije, a Vinkovci kao važno željezničko čvorište, i Vukovar s Lukom Vukovar, uz značajna ulaganja Hrvatskih željeznica, mogu omogućiti da željeznica na ovom području  doprinese razvoju kako Vukovarsko-srijemske županije tako i Republike Hrvatske.

Po završetku radnog sastanka, gosti zajedno s domaćinima, obišli su dionicu pruge Vinkovci-Tovarnik gdje je danas završen tehnički pregled građevinskih radova ove dionice u dužini od 20 km. Do sredine godine će se građevinski završiti kompletna  pruga, do kraja godine će se u potpunosti pustiti u pogon ova dionica u dužini od 33 km, koja je jedna od najvećih investicija posljednjih nekoliko godina u Hrvatskim željeznicama i to u visini od 48 milijuna eura.

Ispis
Vrh