Izbornik
heeader image

Održan radni sastanak s predstavnicima Brčko Distrikta na temu zaštite i spašavanja

  • 14. travnja 2011.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Održan radni sastanak s predstavnicima Brčko Distrikta na temu zaštite i spašavanja
Održan radni sastanak s predstavnicima Brčko Distrikta na temu zaštite i spašavanja

Zamjenik župana i načelnik Županijskog stožera zaštite i spašavanja Mato Golubičić održao je sastanak s predstavnicima Brčko Distrikta iz područja zaštite i spašavanja, predvođeni Erminom Džindićem, predstojnikom Odjela za javnu sigurnost.

Na sastanku se razgovaralo o prekograničnoj suradnji i mogućnostima korištenja sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije za realizaciju zajedničkih programa razvoja zaštite i spašavanja.

„Želja nam je svojim šestogodišnjim pozitivnim iskustvom pomoći pri organiziranju i opremanju žurnih centara 112 u susjednim državama te potpisati Sporazum o prekograničnoj suradnji i međusobnoj pomoći u slučaju katastrofe“-istaknuo je pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar Zdenko Lovrić.

Predstojnik Džindić je rekao kako će im iskustvo hrvatskih kolega uvelike pomoći, te kako se nada daljnjoj  uspješnoj suradnji.

Sastanku su nazočili i Josip Grubišić, tajnik Županijskog stožera zaštite i spašavanja VSŽ i Mirta Štrk, zamjenica direktora Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „Hrast“d.o.o..

Ispis
Vrh