Izbornik
heeader image

Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“

  • 07. svibnja 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“ (1).JPG
Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“ (1).JPG
fullscreen Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“ (2).JPG
Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“ (2).JPG
fullscreen Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“ (3).JPG
Održan radni sastanak na temu „Zlatna žutica vinove loze“ (3).JPG

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u Vukovaru je održan radni sastanak za Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju na temu provođenja Akcijskog plana za sprječavanje širenja i suzbijanja zlatne žutice vinove loze za razdoblje od 2018. do 2021. godine sa prijedlozima poboljšanja u vidu izmjena i dopuna Akcijskog plana. Radnom sastanku nazočili su svi provoditelji aktivnosti prema Akcijskom planu, a to su Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište i Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, Državni inspektorat – Sektor fitosanitarne inspekcije i Sektor inspekcija u poljoprivredi, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, te jedinice lokalne i područne samouprave.

Ispred Ministarstva poljoprivrede o sprječavanju širenja i suzbijanju zlatne žutice vinove loze govorio je Voditelj Službe, Tomislav Petrović dok je ispred Centra za zaštitu bilja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Goran Ivančan upoznao prisutne s rezultatima provedbe programa posebnog nadzora „Zlatna žutica vinove loze i S.titanus“ u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji u razdoblju od 2010. do 2018. godine. Ivančan je istaknuo kako se zlatna žutica nažalost širi, te su tijekom 2018. godine potvrđeni novi nalazi i u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u kojoj je prvi put zlatna žutica potvrđena 2013. godine, ali i u Brodsko-posavskoj županiji, u kojoj do sada nije bilo zaraze.

Radnom sastanku ispred Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu nazočila je viša stručna suradnica za voćarstvo i vinogradarstvo Sandra Banožić.

Ispis
Vrh