Izbornik
heeader image

Održan okrugli stol na temu „Smještaj, autohtona jela i namirnice u razvoju turizma Slavonije, Baranje i Srijema“

  • 19. travnja 2013.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održan okrugli stol na temu „Smještaj, autohtona jela i namirnice u razvoju turizma Slavonije, Baranje i Srijema“
Održan okrugli stol na temu „Smještaj, autohtona jela i namirnice u razvoju turizma Slavonije, Baranje i Srijema“

Danas je u sklopu III. KONGRESA KUHARA I SALSTIČARA HRVATSKE „Slavonija, Baranja i Srijem  – ključne sastavnice kontinentalnog turizma“ u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, a koji se održava od 18. – 21. travnja 2013. godine pod pokroviteljstvom grada Vinkovaca i županije Vukovarsko – srijemske, održan okrugli stol na temu „Smještaj, autohtona jela i namirnice u razvoju turizma Slavonije, Baranje i Srijema“ na kojemu su ljudi iz struke govorili o načinima povezivanja proizvođača autohtonih proizvoda i namirnica i ugostiteljskih objekata koji nude autohtona jela. Moderator na okruglom stolu bio je mr.sc. Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu.

Govornici na okruglom stolu bili su predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni, Branko Čukelj, član radne skupine projekta „Hrvatska autohtona kuhinja“ pri Ministarstvu turizma, Branko Ognjenović, Akademik kulinarstva, Zdenko Perčinić, tehnolog proizvodnje i voditelj gastro programa u hotelskim kućama Imperial Rab te Anton Čehić, Strukovna škola Rovinj.

Zaključak donesen na održanom okruglom stolu je da je s ciljem podizanja razine regionalne konkurentnosti Slavonije, Baranje i Srijema kroz poljoprivredni, prehrambeni i turistički sektor potrebno jačati gospodarsku aktivnost u poljoprivrednom, prehrambenom i turističkom sektoru, raditi na boljem pozicioniranju regije Slavonije, Baranje i Srijema na turističkom tržištu te podići razinu znanja u uslužnim i turističkim djelatnostima. Na taj način će se poboljšati umrežavanje malih i srednjih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s uslužnim i turističkim djelatnostima, regionalnom i lokalnom upravom na području Slavonije, Baranje i Srijema s ciljem boljeg plasmana poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na turističkom tržištu. Svi zajedno (Vukovarsko-srijemska županija, Osječko-baranjska županija, Požeško-slavonska županija, Brodsko-posavska županija, Virovitičko-podravska županija, Hrvatski kuharski savez, Hrvatski klaster konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, srednje strukovne škole u poljoprivredi, turizmu i ugostiteljstvu, vlasnici smještajnih i ugostiteljskih objekata, mali i srednji proizvođači poljoprivrednih i tradicijskih proizvoda iz svih pet županija regije Slavonije, Baranje i Srijema) trebaju doprinijeti podizanju razine regionalne konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora regije kroz umrežen i kontroliran sustav proizvođača, obrazovnih institucija i regionalne/javne uprave, podizanju razine kvalitete ugostiteljske i turističke ponude regije, podizanju razine znanja u poljoprivredi, turizmu i ugostiteljstvu regije te izradi strategije brendiranja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda regije Slavonije, Baranje i Srijema.

Ispis
Vrh