Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan Međunarodni sajam „S klobasicom u EU“

  • 24. ožujka 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira, pekmeza, voćnih sirupa i čajeva predstavili su se na 7. Međunarodnom sajmu  „S klobasicom u EU.“

Sajam je održan u  Sv. Petar u Šumi  od 23.- 24. ožujka 2019., a  zamišljen je kao događaj koji promovira proizvodnju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, te tvrtki udruga i institucija koje podržavaju proizvodnju i plasman kobasica za tržište.

Za potrebe sajma cijelo mjesto pretvara se u „veliki grad od kobasica“ u kome se održava sajam, izložbe, natjecanja,zabavni program, brojna gastro događanja i cooking show tijekom cijelog vikenda. Prvog dana sajma posjetitelji su mogli svjedočiti izradi najduže kobasice, ali i šestom Svjetskom prvenstvu u nadivanju kobasica na beku, na kojem je sudjelovalo deset sudionika. Najspretnija je bila pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac koja je osvojenu nagradu donirala nekoj od supetarskih udruga. U tom je natjecanju sudjelovala i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković. U sklopu manifestacije  već sedmu godinu zaredom komisija sastavljena od najboljih senzornih analitičara iz zemlje i inozemstva izabrala je najbolje kobasice iz RH i regije u nekoliko kategorija.

Na sajmu je sudjelovalo preko 110 proizvođača tradicionalnih proizvoda iz zemlje i inozemstva, a općinu je tijekom ta dva dana posjetilo preko 10.000 posjetitelja.

Ispis
Vrh