Izbornik
heeader image

Održan 9. BONOFEST 2014.

  • 10. svibnja 2014.
  • Ostalo, Turizam i kultura, Obrazovanje

Pod geslom "Hodaj hrabrije" u Vukovaru je održan deveti po redu festival duhovne glazbe „ Bonofest“ na kojem je nazočio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, i tom prigodom se obratio svim sudionicima kao i gostima Festivala s prigodnim riječima.

Ovogodišnji festivalski program završio je sa svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Saša Ilijić, izvršni direktor Uskrsfesta i voditelj Odjela za crkvenu glazbu i glazbenu baštinu Ureda za crkvenu umjetnost i kulturna dobra Biskupije Krk.

Izvedeno je 23 novih duhovnih skladbi. Nove predstavljene pjesme proizišle su iz Natječaja i Bonofestove radionice.

Festival je započeo s organiziranim radionicama u kojima su mladi (njih 200-tinjak) mogli stjecati više znanja i vještine o pisanju teksta, glazbe i aranžmana, te o samoj interpretaciji pjesama.

Prvi dio festivala održan je u dvorani Pastoralnog centra sv. Bone u kojem su mladi predstavili osam novih pjesama, a nastupili su sljedeći: Denis i Dino Božinović, Goran Mladin, Marija Cerovac, Vis Zvijezda mora (Neum), Vis David (Knin), Zbor Belafuža (Zadar), Dominiks (Žepče) i Cenacolo band (Vrbovec).

Glavna festivalska večer pružila je 15 novih pjesama prožete vjerom. Nove autorske pjesme izveli su sljedeći: Adrijana Baković, Alan Hržica, Zvonimir Kalić, Dajana Blažević, Apostoli mira, Zbor Izvor, Vis Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Željka Marinović, Petra Antolić, Martin Šaban, Goran Bošković, Djordjija Palić, Emanuel, Ivana i Marija Husar.

U čast i zahvalnost preminulom prijatelju Bonofesta, Vinku Coci, umjesto himne Bonofesta, otpjevana je njegova pjesma „Vjeruj“.

Ovogodišnji festival organiziran je pod visokim pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, Grada Zagreba, Grada Vukovara, te Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Ispis
Vrh