Izbornik
heeader image

Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene

  • 12. listopada 2019.
  • Ostalo
fullscreen Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (1).jpg
Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (1).jpg
fullscreen Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (2).jpg
Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (2).jpg
fullscreen Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (3).jpg
Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (3).jpg
fullscreen Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (4).jpg
Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (4).jpg
fullscreen Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (5).jpg
Održan 20. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene (5).jpg

Vukovarsko-srijemska županija sudjelovala je na 20. manifestaciji „Izboru najuzornije hrvatske seoske žene“, koji se održao u gradu Ozlju u Karlovačkoj županiji. Svaka natjecateljica predstavila je svoje gospodarstvo i županiju. 

Među 20 uzornih seoskih žena iz 14 županija i grada Zagreba sudjelovale su i dvije predstavnice iz naše županije, Josipa Bakoš iz Nijemaca i Mirjana Štrangar iz Đeletovaca.

Najuzornijom je proglašena Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije, a titulu joj je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Titulu prve pratilje ponijela je Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije, a titulu druge pratilje Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije. Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije. Veliki pljesak dobile su predstavnice Vukovarsko-srijemske županije tijekom predstavljanja svojeg obiteljskog gospodarstva i aktivnosti kojima se bave

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić ugostit će u Bruxellesu najuzorniju hrvatsku seosku ženu i njezinu obitelj.

Ovim projektom želi se pripomoći promociji i važnosti žene na selu sa ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine.

Ispred Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu ovogodišnjem Izboru najuzornije hrvatske seoske žene nazočila je viša savjetnica Ljubica Klobučić Grgas.

Ispis
Vrh