Izbornik
heeader image

Održan 11. Sajam proizvoda Hrvatskog sela

  • 01. travnja 2012.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Turizam i kultura

Dana 30. i 31. ožujka te 1. travnja 2012. godine na jezeru Bundek u Zagrebu, održan je jedanaestu godinu za redom sajam PROIZVODI HRVATSKOG SELA.

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije jedan je od idejnih začetnika navedene manifestacije i već jedanaestu godinu brojni izlagači s područja naše Županije sudjeluju na istoj.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su najznačajniji sajam tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA pomogli su većem broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači.

Ove godine na sajmu je izlagalo oko 350 proizvođača iz svih dijelova Hrvatske, a oko 20.000 posjetitelja je posjetilo sajam.

11. sajam PROIZVODA HRVATSKOG SELA sastoji se od više povezanih događanja. To su promotivno-prodajne izložbe hrane, pića, rukotvorina i suvenira, posebno atraktivna VI izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup, ocjenjivanje izloženih proizvoda te pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela. Ove godine novitet je bila izložba tradicionalnih slastica Slatka Hrvatska. Tijekom održavanja sajma nastupala su kulturno-umjetnička društava i tamburaški sastavi.

Posebno ohrabruje da su proizvođači prepoznali važnost ove priredbe i većina njih se vraća svake godine na sajam. Isto tako, svake godine sve više novih proizvođača s područja naše Županije, ali i čitave Hrvatske želi sudjelovati na sajmu.

Održavanje 11. sajma PROIZVODI HRVATSKOG SELA posebice je važno jer u vrijeme gospodarske krize pomaže manjim i srednjim seljačkim gospodarstvima i obrtnicima da održe proizvodnju i sačuvaju posao.

Nastup za sve izlagače na sajmu i ulaz za posjetitelje sajma bio je besplatan.
Organizatori sajma su udruga Klaster Proizvodi hrvatskog sela i tvrtka Agrarno savjetovanje d.o.o.

Ispis
Vrh