Izbornik
heeader image

Odobrena dva nova projekta na kojima je partner Centar kompetencija d.o.o

  • 06. studenog 2019.
  • Ostalo

Autor: http://cekom.hr/

fullscreen Odobrena dva nova projekta na kojima je partner Centar kompetencija d.o.o.png
Odobrena dva nova projekta na kojima je partner Centar kompetencija d.o.o.png

Na 2. poziv za podnošenje prijedloga INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020, podneseno je 161 projektni prijedlog partnera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ukupne vrijednosti veće od 200 milijuna eura.

Nakon postupka ocjene i odabira pristiglih prijedloga projekata, 29. i 30. listopada 2019. u Sarajevu, Zajednički odbor za praćenje odobrio je 30 novih projekata.

Među odabranim projektnim prijedlozima, nalaze se i dva projektna prijedloga na kojima je partner Centar kompetencija d.o.o., „Prekogranična mreža u području otvorenih inovacija u bioekonomiji – Green CBC“ i „Poboljšanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i poslovnih mreža – centrikomNET“. Projektni prijedlozi su prijavljeni za specifični cilj Programa „Poboljšanje institucionalne infrastrukture i usluga kako bi se ubrzao razvoj konkurentnosti i poslovnog okruženja u Programskom području“.

Projekt GreenCBC, na kojemu je Hrvatska gospodarska komora vodeći partner, ukupne vrijednosti 809.849,38 EUR, usmjeren je na uspostavu prekogranične mreže u području otvorenih inovacija u bioekonomiji (Green CBC mreža) kao rješenja za poboljšanje suradnje MSP-ova i gospodarskih potpornih institucija kako bi odgovorili na zadane izazove. Stvaranjem GreenCBC mreže, projekt će stvoriti održive među potencijalnim sudionicima u pogledu istraživanja, razvoja i inovacija u programskom području.

Vodeći partner projekta centrikomNET, čija je ukupna vrijednost 766.408,50 EUR, je Općina Stari Jankovci, a glavni cilj projekta je jačanje gospodarskih potpornih organizacija u Zenica – Doboj kantonu, Vukovarsko-srijemskoj županiji i Podgorici primjenom inovativnih modela i pristupa za povećanje konkurentnosti lokalnih MSP-ova.
Trajanje oba projekta bit će 24 mjeseca.

Novi projekti će uskoro biti ugovoreni s ciljem poboljšanja socijalne i zdravstvene zaštite, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, kulturne i prirodne baštine, konkurentnost i poslovno okruženje u programskom području.

Popis odobrenih projekata možete pogledati ovdje.

Ispis
Vrh