Izbornik
heeader image

Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca

  • 04. svibnja 2020.
  • Ostalo
fullscreen Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (1).jpg
Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (1).jpg
fullscreen Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (2).jpg
Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (2).jpg
fullscreen Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (3).jpg
Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (3).jpg
fullscreen Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (4).jpg
Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (4).jpg
fullscreen Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (5).jpg
Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca (5).jpg

Vatrogasci u brojnim intervencijama, spašavajući ljudske živote i imovinu, nesebično pomažu dovodeći u pitanje i svoje živote.

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca župan Božo Galić razgovarao je s vatrogascima, predstavnicima  Županijskog vatrogasnog saveza i Vatrogasne zajednice VSŽ te Javne vatrogasne postrojbe, koji predstavljaju sve članove vatrogasnih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Uz poštivanje mjera Stožera civilne zaštite RH, razgovorima su bili nazočni predsjednik Vatrogasne zajednice VSŽ Antun Jelić, zapovjednik JVP Vukovar Zdenko Jukić, zapovjednik JVP Ilok Ivica Bošnjak, v.d. zapovjednik JVP Županja Vladimir Balentović te zamjenik zapovjednika JVP Vinkovci Krešimir Jelić.

Župan Galić je pohvalio njihov dosadašnji rad te su razgovarali i o programima i projektima koji se  planiraju pokrenuti sa ciljem razvoja vatrogastva na cijelom području naše županije.

Uputivši svima čestitku za Međunarodni dan vatrogasaca župan Galić je izjavio: - "Ovom prigodom želim svima njima čestitati što časno i humano obavljaju intervencije kako u požarima, tako i u poplavama, potresima i prometnim nezgodama, kako bi pomogli drugima. Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim vatrogascima čestitam Dan vatrogasaca."

Tom prigodom poklonio je beskontaktni digitalni termometar koji će im zasigurno dobro doći u radu, a naročito u vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom.

-„U našoj županiji, u 5 gradova i 26 općina djeluju 4 javne vatrogasne postrojbe i to u Iloku, Vinkovcima, Vukovaru i Županji te 27 središnjih vatrogasnih postrojbi, u kojima djeluje 100 profesionalnih vatrogasaca i oko 2.000 dobrovoljnih vatrogasaca. Osim gašenja požara obavljamo i sve druge tehničke intervencije te ih je, kada gledamo statistički, podjednak broj. Ovom prigodom zahvaljujem županu Galiću na prijemu i poklonu.“ – izjavio je predsjednik VZ VSŽ Antun Jelić.

Ispis
Vrh