Izbornik
heeader image

Obilježen dan Virovitičko-podravske županije

  • 03. rujna 2019.
  • Ostalo
fullscreen Obilježen dan Virovitičko-podravske županije (1).jpg
Obilježen dan Virovitičko-podravske županije (1).jpg
fullscreen Obilježen dan Virovitičko-podravske županije (2).jpg
Obilježen dan Virovitičko-podravske županije (2).jpg
fullscreen Obilježen dan Virovitičko-podravske županije (3).jpg
Obilježen dan Virovitičko-podravske županije (3).jpg

Svečanom sjednicom Skupštine Virovitičko-podravske županije, u Kazalištu Virovitica je proslavljen je Dan Virovitičko-podravske županije. Na svečanoj sjednici su predsjednik Županijske skupštine Mirana Janečića i župan Igor Andrović predstavili projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju ali i oni koji su u tijeku ili se planiraju.

Sve prisutne je ispred domaćina pozdravio i župan Igor Andrović istaknuvši  je kako je Virovitičko-podravska županija prepoznala priliku i mogućnosti koje su otvorene ulaskom Hrvatske u Europsku uniju te uz pomoć tih, ali i vlastitih sredstava, ulažu u sve segmente života: u zdravstvo, obrazovanje, gospodarstvo, poljoprivredu i turizam. Istaknuo je kako je poreznom reformom omogućeno  porezno i administrativno rasterećenje, a time i povećanje proračuna općinama, gradovima i županijama te Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji je županiji omogućio investiranje veće od 200 milijuna kuna u pet projekata.

Sjednici su nazočili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić, te predstavnici brojnih ministarstava u RH-a, župan Božo Galić s kolegama županima kao i brojni visoki uzvanici.

Ispis
Vrh