Izbornik
heeader image

Obilježen Dan nacionalnih manjina u Vukovarsko – srijemskoj županiji

  • 13. svibnja 2018.
  • Ostalo
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (1).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (1).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (2).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (2).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (3).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (3).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (4).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (4).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (5).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (5).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (6).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (6).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (7).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (7).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (8).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (8).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (9).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (9).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (10).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (10).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (11).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (11).jpg
fullscreen Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (12).jpg
Obilježen Dan nacionalnih manjina u VSŽ (12).jpg

Nacionalne manjine Vukovarsko–srijemske županije predstavile su danas, u povodu obilježavanja Dana nacionalnih manjina Vukovarsko–srijemske županije svoj rad na očuvanju nacionalnog identiteta, svoju tradiciju i kulturu.

Obilježavanja Dana nacionalnih manjina Vukovarsko–srijemske županije je već tradicionalna manifestacija koja okuplja sve pripadnike nacionalnih manjina, njihove prijatelje i goste sa ciljem promocije rada i njegovanja raznolikosti i različitosti kao sastavnih vrijednosti. Manifestacija se održava u različitim mjestima naše županije u kojima su zastupljene pojedine nacionalne manjine, pri čemu je nositelj–domaćin neka od nacionalnih manjina.

Ovogodišnja proslava 15-ta po redu u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko–srijemske županije i pod pokroviteljstvom Vukovarsko– srijemske županije održala se u Gunji, a domaćin je bila bošnjačka nacionalna manjina.

Nacionalne manjine su predstavile tradicionalne nacionalne gastronomske specijalitete, te narodne rukotvorine i druge predmete koje izrađuju.

Na svečanoj sjednici Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske župane uz goste i domaćine nazočili su i zamjenici župana Josip Dabro i Đorđe Ćurčić.

Obraćajući se svima nazočnima, u ime župana Bože Galića, zamjenik Dabro je naglasio kako su nacionalne manjine bogatstvo svake zajednice, da se međusobnom suradnjom doprinosi boljem upoznavanju, zbližavanju i širenju tolerancije, te je Vukovarsko-srijemska županija koja njeguje raznolikost i različitost i ove godine podržala organiziranje ove manifestacije.

Potom je zamjenik Dabro obišao štandove na kojima su se KUD-ovi prigodno predstavili te izložili svoje tradicijske rukotvorine i prehrambene proizvode koji su se mogli kušati, a ujedno  je nazočio i svečanoj sjednici Koordinacije udruga na kojoj su predstavnici manjina izložili svoje aktivnosti ali i probleme. Tom prigodom predstavnici nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije su se zahvalili Županiji na podršci u njihovom radu.

U kulturno zabavnom dijelu programa, nakon prigodnog obraćanja predsjednika vijeća bošnjačke, mađarske, rusinske, slovačke i srpske nacionalne manjine te predstavnika albanske, njemačke, romske i ukrajinske nacionalne manjine i njihovih gostiju nastupila su kulturno-umjetnička društva nacionalnih manjina te obogatila program pjesmom i plesom.

Ispis