Izbornik
heeader image

Obilježen Dan nacionalnih manjina u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 08. svibnja 2009.
  • Ostalo

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić nazočio je svečanoj sjednici Koordinacije nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije održanoj u Palači Srijem a povodom obilježavanja Dana nacionalnih manjina.

Kao najznačajniji projekt istaknuto je pokretanje multinacionalne televizije, čijim se programom želi rad i život nacionalnih manjina predstaviti široj društvenoj zajednici.

To je posebice važno ako se zna da je na području naše županije svaki peti stanovnik predstavnik jedne od nacionalnih manjina, što znači da manjine čine 20% od ukupnog broja stanovnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, istaknuo je župan Galić.

Uz nastojanja da očuvaju svoj materinski jezik i kulturu, poseban naglasak stavljaju na suživot s većinskim stanovništvom u mjestima gdje žive te zajedničko nastojanje za ulazak  Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Josip Kel istaknuo je važnost promoviranja i zaštite prava nacionalnih manjina u našoj županiji, te se nastavljaju realizirati projekti koji su važni za položaj manjina u našem društvu.

Rad nacionalnih manjina pridonosi boljitku naše županije pa i šire zajednice, navodeći kako su nacionalne manjine most s matičnim zemljama koje su već članice Europske unije, i mogu doprinijeti našem putu i bržim ulaskom u Europsku uniju.

Ispis
Vrh