Izbornik
heeader image

Obilježen Dan grada Vinkovaca

  • 19. srpnja 2019.
  • Ostalo
fullscreen Obilježen Dan grada Vinkovaca (1).jpg
Obilježen Dan grada Vinkovaca (1).jpg
fullscreen Obilježen Dan grada Vinkovaca (2).jpg
Obilježen Dan grada Vinkovaca (2).jpg
fullscreen Obilježen Dan grada Vinkovaca (3).jpg
Obilježen Dan grada Vinkovaca (3).jpg
fullscreen Obilježen Dan grada Vinkovaca (4).jpg
Obilježen Dan grada Vinkovaca (4).jpg
fullscreen Obilježen Dan grada Vinkovaca (5).jpg
Obilježen Dan grada Vinkovaca (5).jpg
fullscreen Obilježen Dan grada Vinkovaca (6).jpg
Obilježen Dan grada Vinkovaca (6).jpg

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića zaslužnima dodjeljena Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca, danas je obilježen Dan grada Vinkovaca i blagdan nebeskog zaštitinika, sv. Ilije, koji se inače proslavlja 20. srpnja.

Nakon što se kratko obratio i sudionike svečanosti pozdravio potpredsjednik Gradskog vijeća Tomislav Miličević, prikazan je kratki video o učinjenom u dvije godine.

U prigodnom govoru, gradonačelnik garda Vinkovaca Ivan Bosančić, rekao je kako mu je od prvog dana gradonačelničkog mandata u fokusu bila isključivo vinkovačka obitelj.

Ono što je meni najvažnije je da smo kroz  brojne projekte koje provodimo u gradu uspjeli doprijeti do vinkovačke obitelji. Jer sve što radimo mora biti usmjereno prema našim obiteljima koje sa svojim članovima čine grad Vinkovce.” -rekao je gradonačelnik Bosančić.

U ime predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskog sabora obratio se vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, dok je Dan grada u ime predsjednika hrvatske Vlade RH Vinkovčanima čestitao državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

“Želimo da Vlada Slavoniju i dalje ima u fokusu i u narednom razdoblju. Imamo brojne projekte koje želimo realizirati i nadamo se podršci Vlade, kao što je i do sada podržavala naše aktvinosti”- rekao je župan Božo Galić.

Govorio je i počasni građanin Vinkovaca Vladimir Šeks pohvalivši rad gradske uprave i gradonačelnika za sve ono što je do sada napravljeno u razvoju Vinkovaca.

Zaslužnima je uručena nagrada Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca. Ovogodišnji dobitnik je Drago Žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Ivan Schweizer za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja i dragovoljnog darivanja krvi, gerontologinja Vlasta Vučevac i kirurginja Marija Švagelj za izniman doprinos u području zdravstva, Branko Grebenac – Luis za izuzetan doprinos u prevenciji i unaprjeđenju prometne kulture, Grad-Export, Vinkoprom i HNK Cibalija.

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća izaslanstva su položla vijence i zapalili svijeće podno križa na Gradskom groblju te obišli radove na izgradnji vinkovačke istočne obilaznice kojom prilikom je u promet puštena dionica od Mirkovaca do mosta na rijeci Bosut.

Ispis
Vrh