Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana

  • 22. listopada 2010.
  • Gospodarstvo, Ostalo
fullscreen Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana (1).jpg Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana (1).jpg
Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana (1).jpg
fullscreen Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana (2).jpg Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana (2).jpg
Obilježen Dan Grada Iloka i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana (2).jpg

Povodom Dana Grada Iloka i blagdana zaštitnika sv. Ivana Kapistrana u Iloku su danas na katoličkom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen žrtvama Domovinskog rata i poginulim braniteljima.

Vijence su položili i svijeće zapalili  izaslanstvo Vukovvarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, izaslanstvo Grada Iloka predvođeno  gradonačelnikom Miroslavom Janićem i predsjednikom Gradskog Vijeća Vladom Rotimom te ratni zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković – Jastreb.

Molitvu za sve žrtve i poginule izgovorio je Fra. Ivan Utješinović.

Nakon položenih vijenaca ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković,  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnik Iloka Miroslav Janić i Josip Škorić iz Hrvatskih cesta svečano su otvorili radove na  Srijemskoj graničnoj transverzali.

 Prva dionica ceste je ujedno i obilaznica grada Iloka kojom će se riješiti problem teretnog prometa u gradu, a to je ujedno i nastavak radova na obilaznici koja je izgrađena prije rata.

Ta prva dva kilometra Srijemske transferzale trebala bi biti dovršena slijedeće godine.

Vrijednost cijelog projekta procjenjuje se na oko 50-60  milijuna kuna, a izgradnju u cijelosti financiraju Hrvatske ceste.

Izgradnjom Srijemske granične transferzale od Iloka do Lipovca, duge 40-ak kilometara, Ilok, Tovarnik i Lovas povezat će s autocestom A3.
U sklopu  Dana grada Iloka i blagdana svetog Ivana Kapistrana u Iloku je održana i svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužnim  građanima, pojedincima i tvrtkama dodijeljena priznanja Grada Iloka za značajan doprinos i uspjeh na području kulture i gospodarstva.

Također, na svečanoj sjednici uručene su i novčane nagrade srednjoškolcima s područja Grada koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh.

Ispis
Vrh